Öğrenci Kariyeri Banner

Yurtdışındaki En İlginç Üniversiteler

Yurtdışındaki En İlginç Üniversiteler
Eğitim hayatının en azından bir kısmını yurtdışında geçirebilmek, pek çok öğrencinin önemli hedefleri arasında yer alıyor. Genelde yurtdışında okumak deyince üniversite öğrencilerinin akıllarına en çok bilinen ve yoğun olarak tercih edilen Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Almanya üniversiteleri geliyor.

Yabancı bir ülkeye gidecek herkesin mutlaka göz önünde bulundurması gereken konaklama, eğitim ücretleri, yabancı dil bariyeri gibi zorluklar da işin içine girince çoğu öğrenci, kendini garantiye almak isteyip adı duyulmuş okulları tercih ediyor.

Bu yazıda, dünyanın en ilginç üniversitelerinden bazılarını ve onları farklı yapan özelliklerini sizinle paylaşmak istedik. Dünyanın dört bir köşesindeki bu üniversitelerin; farklı seçenekleri denemeye ve keşfetmeye cesareti olanlar için, heyecanlı olacağı ve öğrenim hayatınıza yeni tecrübeler katacağı kesin.

1-  Bond University /Avustralya

Dünyaca ünlü Altın Kumsal'da yer alan kampüsüyle Bond Üniversitesinde kaliteli bir eğitim alırken bir yandan da kampüsün içindeki göletlerde köpekbalıklarıyla karşılaşma, sıcak kumsallarda stres atma veya Currumbin Doğal Yaşam Alanında kanguruları ziyaret etme fırsatı yakalayabilirsiniz.

P bond university

2- University of Granada /İspanya

Tarihi şehir mimarisiyle meşhur olan Granada'nın kültür ve sanatla dolu canlı temposunda renkli bir öğrencilik hayatı geçirmek çok cazip bir alternatif. Ayrıca, Endülüs Yarımadasında bulunan ve UNESCO Dünya Mirası listesine dahil olan devasa Elhamra sarayına yakınlığı ve şehirde her yerin yürüme mesafesinde olması, öğrenciler için vazgeçilmez bir avantaj.

paint granada

3- Fudan University /Çin

Şanghay'ın merkezinde yer alan bu üniversitenin kampüsünde yabancı öğrencilere sağlanan geniş konaklama imkanları ve dil kurslarının yanı sıra, dünyanın ekonomik açıdan en önemli ve en hızlı gelişen şehirlerinden birinde yaşıyor olmanın verdiği avantaj paha biçilemez. Ayrıca doğal hayata dair aktivitelere katılmak da mümkün. Gonqing Orman Parkı ve Huang Pu nehri gezileri, bu faaliyetlere birkaç örnek.

paint fudan

4- University of Belgrano /Arjantin

Buenos Aires'e yürüme mesafesinde olan kampüsü sayesinde, asla sıkılmayacağınızı garanti eden bu üniversite; Latin Amerika kültürünü ve dilini içinde yaşayarak detaylıca öğrenmek için bir altın fırsat. Yabancılara tavsiye edilen faaliyetler, Las Canitas'a yapılacak bir gezi ve Campo Hipico Militar'a gidip polo oynamak.

paint belgrano

5- University of Cape Town /Güney Afrika

Dünyanın en çeşitli öğrenci ve akademisyen topluluklarından birine ev sahipliği yapan bu üniversitenin kampüsü, nefes kesici şehir ve doğa manzaraları sunuyor. Üniversitenin çeşitli Afrika merkezli ve uluslararası kuruluşlarla olan değişim ve partnerlik bağları, öğrencilere mezuniyet sonrası ciddi kariyer fırsatları sunuyor. Oradayken yapılması gereken, dünyaca ünlü Kirstenbosch Botanik Bahçesi'ni ziyaret etmeden dönmemek.

paint cape town

6- Universidad VERITAS /Kosta Rika

Sanat, tasarım ve mimari bölümleriyle öne çıkmış olan bu üniversitenin öğretiminde yenilikçi yaklaşım çok önemli. Bölgede yer alan üç adet volkanik dağ, yerel yerleşim birimleri ve verimli çiftlikleriyle büyüleyici bir ortama ev sahipliği yapan San Jose şehri, aynı zamanda bu ilginç üniversitenin de kampüsü. Büyüleyici bir deneyim için gitmişken mutlaka ziyaret edilmesi gereken yer, La Paz Şelalesi.

paint san-jose

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.