Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışında Sosyal Sorumluluk Programı AIESEC

Yurt Dışında Sosyal Sorumluluk Programı AIESEC

AIESEC para amacı gütmeyen, insanların keşfedilmesi için uygulanan bir programdır. 

Üniversite eğitimine devam eden ya da yeni mezun olmuş öğrencilerin katılabildiği programda ne kuruluş için ne de sizin için para amacı gütmez. Dünya'nın en büyük öğrenci organizasyonudur. Farklı kültürler tanıyacağınız bu program, 6-8 haftalık sosyal sorumluluk projesidir. 

Türkiye'de 1954 yılında faaliyete geçmiştir. 

AIESEC Program Türleri 

AIESEC Program Türleri

Global Volunteer Programı

Uluslararası sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayan en büyük sosyal sorumluluk projesidir. Farklı bir ülkede gönüllü olarak 6-8 haftalık sürecek olan projeye katılım sağlayarak kendi gelişiminize ve içinde bulunduğunuz projeye katkı sağlayacaksınız. Yurt dışında kaldığınız sürece bir aile ile yaşayıp, farklı kültürle insanlarla çalışacaksınız. Bu aşamalarda kendinizle alakalı güçlü ve zayıf yönlerinizi göreceksiniz. Katılım sağladığın programda orada yaşayan kişilere kendi kültürünü tanıtacaksınız. Toplumsal gerçeklerin farkına varacaksınız. 

Global Entrepreneur

Programında ise yurt dışındaki start up firmalarda staj yapma imkanınızı sağlayan ve çok fazla tercih edilmeyen bir programdır. Bu programda Avrupa'daki ülkere gitmeniz zordur. 3. dünya ülkerlerine gitmeyi kabul ederseniz gitme ihtimaniz yüksek olacaktır. 

Global Talent

Programında ise üniversiteden yeni mezun olmuş adayların global şirketlerde küçük çaplı işlerde çalıştırmaya yönelik programdır. 

AIESEC'e Nasıl Başvurulur?

AIESEC'e Nasıl Başvurulur? 

AIESEC'in sitesinden üye olarak, profilinizdeki bilgileri doldurmanı gerekir. Size uygun olan programı seçip, ilgi alanlarınıza göre bir proje seçmelisiniz. Ondan sonraki aşamalarda ise profilinizdeki bilgiler yeterli olursa, proje gönülleri size ulaşıp mülakata davet ediyorlar. Görüşmeler Skype üzerinden gerçekleşiyor. Proje de çalışan kişiler öğrenci olduğundan dolayı sizinle yaştaş olabilir. Görüşmede, sizin bilgi ve birikiminizi test etmek yerine birkaç soru sorup ingilizce seviyenizi test ederler. 

Kabul aldığınızda ise vize alınması gereken bir ülke ise AIESEC devreye girmektedir. Bu süreçte vize almanızı kolaylaştırmak adına gerekli evrakları size göndereceklerdir. 

AIESEC Projesi Ne İçerir?

AISEC Projesi Ne İçerir?

Projeler içeriklerine göre değişebilir fakat genellikle ana sınıfındaki çocuklara İngilizce Öğretme, oyun oynama ve onlarla video, slayt izleme vs. gibi deneyimleri içermektedir. Bu projeler sizin sosyal yönünüzü geliştirip yeni kültürler tanımanız açısından fırsat tanıyacaktır. 

Projenin Kariyerinize Etkisi Var Mıdır?

Projenin Kariyere Etkisi Var Mı? 

AIESEC'in kişisel gelişimine, sosyal zekanıza veya kariyer planınıza etkisi vardır. Aynı zaman da kendi ülkeniz dışında başka bir ülkede yaşadığınız için sorun çözme pratikliği, grup çalışmasına uyum gibi faktörler açısından da gelişim sağlayacaktır. 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.