Öğrenci Kariyeri Banner

Yurt Dışı Kapısı Açacak İnternet Siteleri

Yurt Dışı Kapısı Açacak İnternet Siteleri

AB ve yurt dışı fırsatları olan platformları sizler için derledik.

Avrupa Gençlik Portalı 

Avrupa’da yaşamak, eğitimler almak ve kariyer yapmak isteyen gençler için Avrupa’yla ilgili gerekli bilgi ve olanakları sunan bir portaldır. 28 dilde hizmet veren bu sitenin Türkçe dil seçeneği de bulunmaktadır. 34 ülkeyi kapsayan platforma, Avrupa Gönüllü Hizmeti yapmak isteyen gençlerin proje arama sürecinde göz atmaları çok faydalı olacaktır.

Türkiye Ulusal Ajansı 

Kurumun tam adı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’dır. Her yaş grubuna yönelik programlar bulunan sitede proje hazırlanabilir veya olağan projelere katılım gösterilebilir. Sitedeki duyuru ve etkinlikler bölümünden Türkiye Ulusal Ajansı aracılığıyla katılabileceğiniz Eğitim Kursları, Gençlik Değişimleri ve daha birçok etkinliği takip etmek mümkün. 

Eurodesk Türkiye 

Gençlerin eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları hakkında bilgilendirilmesi ve bu fırsatlardan yararlanmasını sağlayan bir bilgi ağıdır. Bilgilendirmeyi Avrupa Gençlik Bilgilendirmesi Şart’larına bağlı şekilde, bireyler arasında herhangi bir ayrım gözetmeksizin ücretsiz yapar.

Vopool 

Bir sosyal medya sitesi olan Vopool, toplumsal problemlerin çözüm sürecinde gönüllü bireyleri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmektedir. Gönüllü, kuruluş ve eğitmenlerin bir arada olduğu faydalı bir veritabanı olduğunu söyleyebiliriz..

Sitede AGH ve diğer gençlik projelerinin ilanları düzenli bir şekilde yayınlanmaktadır. Bunun yanında eğitim olanakları, burs programları, hibe ve fonlar hakkındaki son gelişmeleri de siteden takip edebilirsiniz. Ayrıca kariyerine sivil toplumda devam etmek isteyenler için güncel iş başvuruları da yayınlanmaktadır.

AB Proje Yönetimi 

AGH Fırsatları, Gençlik Projeleri ve Eğitim Burs Duyuruları, İş İlanları başlıkları altında sınıflandırılarak düzenli içerik üretilmektedir. Amaç, gençlerin AB ve yurt dışı fırsatlarından haberdar olmasını sağlamak ve kuruluşlar ile gençler arasında bir köprü görevi görmektedir.

Alternatif Web Siteleri

Kaynak için tıklayınız


İrem Bilgin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İrem Bilgin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.