Öğrenci Kariyeri Banner

Yüksek Lisans ve Doktoralıların Sayısı Artıyor!

Yüksek Lisans ve Doktoralıların Sayısı Artıyor!



Yenibiris.com yeni analizinde iş arayanların eğitim ve unvan durumunu mercek altına aldı. Buna göre yüksek lisans ve doktora yapmış kişi sayısı son 2 yılda yüzde 19 artarak 1 milyon 609 bine ulaştı.


Özgeçmiş sayısı 16 milyonu aşan Yenibiris.com, veri tabanındaki iş arayanların profilini eğitim durumu ve unvanlarına göre inceledi. Yenibiris.com’da iş arayanların yaklaşık 7 milyonunu lisans mezunları oluşturuyor. Yüksek lisans ve doktora yapmış olanların sayısı ise son iki yılda yüzde 19 oranında artarak 1 milyon 609 bine yükseldi.


Yenibiris.com’da “uzman” seviyesinde iş arayanların, yüzde 15’i yüksek lisans, yüzde 4’ü doktoralı. Orta düzey yönetici konumundaki kişilerin ise yüzde 9’u yüksek lisans, yüzde 2’si doktora mezunu. Üst düzey yöneticilerin ise yüzde 14’ü yüksek lisans, yüzde 4’ü doktora mezunu kişilerden oluşuyor.


Yüksek lisans ve doktora yapmak, kariyer basamaklarını tırmanırken kişiyi avantajlı hale getiriyor. Yenibiris.com’da “Sizce yüksek lisans gerekli mi?” sorusunun yöneltildiği ankete katılanların da yüzde 66’sı yüksek lisansın gerekli olduğunu düşünüyor. Uzman pozisyonundaki iş ilanlarının da yaklaşık yüzde 1/3’ünde lisansüstü çalışma yapmış olanların tercih edileceği belirtiliyor. İnsan kaynakları uzmanlarının beklentisi, iş başvurusunda bulunan yüksek lisanslı veya doktoralı adayın, bu çalışmasını, başvuruda bulunduğu alan üzerine yapmış olması.


Yenibiris.com’un iş arayanlar arasında yaptığı analizden çıkan diğer sonuçlar ise şöyle:


 - 3 üniversite bitirenlerin sayısı 22 bin.

 - İki üniversite bitirmiş üst düzey yönetici konumunda olan iş arayanların sayısı yaklaşık 396 bin.

 - Orta düzey yöneticilerin yüzde 31’i, üst düzey yöneticilerin yüzde 40’ı yüzde çok iyi derecede ingilizce biliyor.



 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.