Öğrenci Kariyeri Banner

Youtube'da Yeni Değişiklik!

Youtube'da Yeni Değişiklik!
Kanal doğrulama sisteminde önemli değişilikler yapılacak!

Son dönemde yaptığı değişiklikler ve yeniliklerle gündeme gelen popüler video paylaşım platformu Youtube’dan yeni değişiklik! İçerik üreticilerine gelen e-postalar ile gündeme gelen konu hakkında yetkililer tarafından tam bir açıklama yapılmadı.

Youtube’un kanal doğrulama konusunda uzun zamandır değişiklik yapmadığı biliniyordu. Bir kanal 100.000 aboneye ulaştığında kanal doğrulama için başvuru yapabilmekteydi. Youtube kısa bir zaman sonra Ekim ayında bu konuda da yeni bir değişikliğe gidecek. Kanal doğrulama değişikliğinin yanı sıra para kazanma ölçütlerinde de değişikliğe gidebilir.

Kuruluşunda kanal doğrulama sistemi basit bir algoritmaya bağlıyken yıllar içinde platformun popülerleşmesiyle gözler şirkete çevrildi ve üzerindeki baskı arttı. Özellikle nefret dolu ve ırkçı söylemler içeren videolar sonrasında şirket yetkilileri daha da dikkatli olmaya başladı ve yeni değişiklikler getirdi.

Doğrulanmış hesapların bu tarz paylaşımlar yapmaya başlamasıyla şirket hem kanalların güvenilirliliği hem de şirketin imajı zarar görmekteydi. Yeni değişikliğe göre doğrulanmamış kullanıcıların arka planı gri renkli olacak. Yetkililer kanal isminin yanındaki onay kutucuğunun kalkacağını açıkladı.

Kanalların başvurusu olmadan doğrulamanın nasıl olacağı konusunda net bir açıklama yapmaktan kaçındılar.Ayrıca birçok soruda sessizliğini korudu.Ancak elde dilen bilgilere göre algoritma ve insan faktörü ile bir arada onaylama sistemi getirilecek.

Yapılacak bu değişiklik ile kanal güvenilirliğinin olumlu etkiye sahip olacağını düşünen yetkililer abone sınırını aşmanın günümüzde çok kolay olduğunu ve yeterli bir ölçüt olmadığını dile getirdi.

Bazı kullanıcıların abone sayısını arttırmak için satın alma işleminde bulunarak sistemi kandırmaya çalıştığından bahseden yetkililer artık  onay alma konusunda özel içerik üretilip üretilmediğine de dikkat edileceğin altını çizdi.Bu karar sonrasında ünlüler ve markaların doğrulama konusunda daha kolay onaylı hesaba sahip olabileceği düşünülüyor.

Onaylanacak hesabın diğer sosyal medya hesaplarının da incelenerek bu kararda etkili rolü olacağı düşünülüyor.

Kaynak

Görsel Kaynak 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.