Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK'ün Açıklamasından Sonra En Dikkat Çeken Kararlar!

YÖK'ün Açıklamasından Sonra En Dikkat Çeken Kararlar!

YÖK'ün üniversitelerde hibrit eğitime geçildiğini açıklamasının ardından gözler üniversitelerden gelecek olan açıklamalara çevrilmişti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un en büyük üniversitelerini aldığı kararları sizlerle paylaşmıştık. Bugün de, YÖK'ün açıklamasının ardından üniversitelerin aldığı en dikkat çeken kararları sizler için derledik.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından üniversitelerde online eğitime geçilmesine karar verilmişti. Bunun gerekçesi olarak ise KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edilmesi gösterilmişti. Kararın hemen ardından öğrenciler yurtlardan ayrılarak ailelerinin yanına dönmüş, yurtlar depremzedelerin konaklamasına açılmıştı.

Vizelerin Yüzdesi Düşürüldü!

YÖK Başkanı Erol Özvar, alınan kararın geçici olduğunu ve nisan ayının başında tekrar gözden geçirileceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde merakla beklenen açıklamayı yapan Özvar, üniversitelerde hibrit eğitime geçildiğini, dileyen öğrencilerin online olarak devam edebileceğini, dileyenlerin ise yüz yüze eğitime geri dönebileceğini duyurmuştu.

Bu kararın arından hibrit eğitime geçilen üniversitelerde vize final sınavlarının ne şekilde geçekleşeceği merak konusu olmuştu. Üniversitelerden de konuya ilişkin açıklamalar gelmeye başladı.

İşte YÖK'ün Açıklamasından Sonra En Dikkat Çeken Kararlar:

- Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi'nden sınavların online ya da yüz yüze olacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı ancak vizelerin mayıs ayına ertelendiği duyuruldu.

- Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Celal Bayar Üniversitesi, vize sınavlarının online olarak yapılacağını açıkladı. Üniversite, vizeler online olacağı için etkisini yüzde 20'ye düşürme kararı aldı.

- Atılım Üniversitesi

Atılım Üniversitesi, vizeler online olarak yapılacağı için oralamaya etkisini en fazla yüzde 10 olacak şekilde değiştirdi.

Bazı üniversiteler ise vize sınavlarının online olarak yapılmasına karar verirken, final sınavları için kararı fakültelere bıraktığını açıkladı.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.