Öğrenci Kariyeri Banner

YGS'den Sonra Ne Yapılmalı?

YGS'den Sonra Ne Yapılmalı?
Genel hatlarıyla inceleyecek olur isek YGS maratonu 2017 adayları için 13 Mart 2016 tarihinden itibaren başlamış oldu. Mart ayından bu yana yaklaşık bir senelik süreç gayet yoğun bir tempoda devam etti. Gün içerisinde veyahut hafta içerisinde konu çalışmak, soru çözmek, tekrarlar yapmak, denemeler çözmek gibi uzatabileceğimiz, gerçekten fizyolojik ve psikolojik olarak dönüp baktığımızda yorucu eylemler ve daha fazlası. Peki ya sınavdan sonra ne olacak?

stres
Kimimiz bu süreci güzel atlatabilecek iken kimimiz bu süreci güzel bir şekilde atlatamayacak belki de. Boşlukta hissi duymak, bir sonraki basamağı düşünmeden geriye takılı kalmak , karamsar düşünmek veyahut gerçekten bir şey düşünememek. Telaş etmeyin yalnız değilsiniz. Sınav hayatımızın her noktasında mutlak var olan bir dönemeç. Bu dönemeci atlattıktan sonra etkilerini de atlatabilmek için insanın zamana ihtiyacı var. Öncelikle kendinize bu zamanı tanımalısınız. Sınavınızın iyi veya kötü geçmesi fark etmez ‘geçti’ gerçeğini hiçbir şey değiştiremeyecek. Önemli olan bundan sonraki dönemi kontrolü kaybetmeden devam ettirebilmek. Öncelikli olarak kendinizle tartışmalısınız YGS sürecini doğru bir şekilde veyahut istediğim bir şekilde tamamlayabildim mi? Neleri eksik yaptım ya da neyi yapmamalıydım?

sınav

Bu muhakeme sizin artılarınızı ve eksilerinizi ortaya koyacaktır. Bu önemli konuyu tekrardan yineliyorum kendinize zaman tanıyın. Bu kimi için bir hafta kimi için iki hafta olabilir fakat abartıya kaçmamak gerekir çünkü YGS sadece birinci basamak, önünüze bakmak zorundasınız. Çevrenizde sınavı çok iyi geçen insanlar da olacak çok kötü geçenlerde. Bir süre sürekli olarak sınav konuşulacak, eğer bu konu sizi yıpratacak olur ise bu tarz ortamlardan uzak durmanızda fayda var. Sınav konusunda baskı hissettiğiniz kişilerle sınavdan sonra çok detaylı konuşmalara girmemelisiniz çünkü karşınızdaki insan bu süreçle alakalı yeterli bilgiye sahip olmayabilir ve empati kuramayabilir, dikkatli olmalısınız, sizi yıpratacak sohbetlere kulak vermemelisiniz.

öğrenci

Gezin! Size sınavı anımsatmayacak yerlerde doyasıya vakit geçirin. Geri kalan sürecinizi planlandırın bu haftalık olabilir aylık olabilir günlük olabilir ama mutlak planlamanızı yapın yardımı fazlaca dokunacaktır. Hedefsiz devam etmeyin. Kıyaslama yapmayın herkes eşit koşullarda yarışmaz, siz elinizden geleni yapın gönlünüz rahat olsun.
Unutmayın sınav baki değildir ve insan elinden gelenin en iyisini yapmamış ise hiçbir şey yapmamış demektir. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.