Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni ÖSYM Başkanı Belli Oldu!

Yeni ÖSYM Başkanı Belli Oldu!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısı ile, "KPSS'de sızdırma" iddialarının ardından ÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Halis Aygün yerine yeni bir başkan atandı.

Türkiye'nin gündemindeki olayların başında birkaç gündür, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen KPSS geliyor. Memur olma umudu ile sınava giren milyonlarca insan, soruların sızdırıldığı iddiasıyla büyük bir şok yaşamıştı. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, konuyla ilgili inceleme başlattılar.

ÖSYM başkanı Halis Aygün de jet hızıyla görevden alındı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Aygün, "Alnım açık, vicdanım rahat" diye konuştu.

Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy Oldu!

Devlet Denetleme Kurulu, yaşananların ardından incelemelere başladı ve suç duyurusunda bulundu. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, “Problemli bir durum var gibi gözüküyor” açıklamasında bulundu. Suç duyurusu üzerine harekete geçen kolluk kuvvetleri de, iddialara konu olan Yediiklim Yayınevi'nde arama başlattılar.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Kararı'yla yeni ÖSYM Başkanlığı görevine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi. 

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy Kimdir?

1996 yılında ODTÜ Matematik Bölümü'nden mezun olan Bayram Ali Ersoy, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Italian Journal of Pure and Applied Mathematics isimli dergide değerlendirme kurulu üyesi olarak görev yapan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör oldu. 

Yediiklim'den Açıklama Geldi!

Yediiklim Yayınevi'nden de konuyla alakalı açıklama yapıldı. Şirket avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük tarafından yapılan açıklamalarda, "Bunların sadece belli bir öğrenci grubuna veya kendi öğrencilerimize değil, alenileştirilerek Türkiye'deki 980 ilçemize gönderilen, genel testler olduğu ortadadır.

Zaten aynı sorular YouTube kanalımızda ve sosyal mecrada, hocalarımızın video çözümlerinde yayınlanmıştır. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir."  ifadelerine yer verildi.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.