Öğrenci Kariyeri Banner

Görevden Alınan Eski ÖSYM Başkanı'ndan Açıklama Geldi!

Görevden Alınan Eski ÖSYM Başkanı'ndan Açıklama Geldi!

KPSS'de soru sızdırma iddialarının ardından görevden alınan ÖSYM eski başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Kocaeli'deki yerel bir gazeteye açıklama yaptı.

2022-Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya iddiaları üzerine görevden alınan Halis Aygün, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala itibar suikastı yapıldığını söyleyerek, “Alnım açık, vicdanım rahat” ifadelerini kullandı.

'Akademisyen Olarak Çalışacağım'

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan ÖSYM eski başkanı Halis Aygün, Kocaeli'deki yerel bir gazeteye açıklama yaptı.


 
Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” diye konuştu.

Devlet Denetleme Kurulu tarafından başlatılan inceleme sonuçlanana kadar Ankara’da kalacağını söyleyen Aygün, “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı'ydım. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.