Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Kariyer Sahibi Kişilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Yeni Kariyer Sahibi Kişilerin Dikkat Etmesi Gerekenler
Hepimiz yavaş yavaş kariyer basamaklarını tırmanmaya başladık. İlk yıllar üzerimizde büyük bir acemilik olacak. Peki bu sorunu 4 konuda yenmeye ne dersin?

1- Kişisel hayat ve profesyonel hayatı ayrı tutmak

1245x700

İşe başladığınız yerde herkesle iyi arkadaş olacağınızı düşünürsünüz. Zaten bir çalışma ortamında da iyi ilişkiler önemlidir. Fakat birlikte çalıştığınız insanlarla kişisel hayatınız arasında bir çizgi olması daha sağlıklıdır. İş hayatınızı kişisel hayatınıza entegre etmeden ya da kişisel hayatınızı iş hayatınıza yansıtmadan çok iyi bir dengede götürmek en sağlıklısıdır.

2- Herkes kendine bakar ve siz de böyle yapmalısınız

o-BUSINESS-WOMAN-facebook

Bu çıkarımı uygulamak için zorlu yollardan geçmeniz gerekebilir. Sadakat ve bağlılık elbette erdemli bir davranış. Fakat patronunuza ya da şirketinize duyduğunuz bağlılıktan ötürü yeni bir iş hamlesi yapmaktan korkuyorsanız bu sizin zararınıza olur.

Gerçek şu ki herkes eninde sonunda kendi iyiliği için çalışıyor. Hayranlık duyduğunuz patronunuz ya da iş arkadaşlarınız da buna dahil. Bu yüzden kendinizle ilgili kararları verirken birinci plana kendi çıkarlarınızı koymalısınız. Bunu yaparken sadakat duygunuzdan taviz verdiğinizi hissedebilirsiniz. Fakat kendinizi sadakat hissettiğiniz kişinin yerine koyarak düşünürseniz, ekibinizdeki birinin kariyeri için en iyi fırsatın peşinden gitmesini istemez miydiniz?

3- Ne yapmak istemediğinizi bulmak, ne yapmak istediğinizi bulmak kadar önemlidir

protokol-kurallari-kursu

Çoğu insan hayalindeki işi üniversite sıralarında bırakır. Kendinizi tatmin edecek işi bulmak için bazı tatsız deneyimler yaşamak da kariyer yolculuğunuzun bir parçası. Yaşadığınız olumsuz tecrübeleri bir köşeye koyarak nasıl bir işe sahip olduğunuzu bulabilir ve kariyer planınızı buna göre yapabilirsiniz.

4- Sadece yukarıya değil etrafınıza da bakın

iT657AQ8F

Genç yaşlarınızda başarılı olmayı sadece bir şirketin merdivenlerini tırmanmak olarak görüyor olabilirsiniz. İlk işinizde çalıştığınızda kariyer hedefinizi yalnızca bir gün üstünüzde çalışan insanların yerine geçmek olarak koymayın. Ya onun sorumluluklarıyla mutlu olmazsanız?

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.