Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Dönemde Netflix'te Yayınlanacak Yerli Yapımlar Açıklandı!

Yeni Dönemde Netflix'te Yayınlanacak Yerli Yapımlar Açıklandı!

Netflix Türkiye, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir etkinlikte önümüzdeki dönemde yayınlayacağı orijinal içerikleri açıkladı. Paylaşılan içerikler arasında 'Kulüp' ve 'Zeytin Ağacı' gibi ses getiren yapımların devam sezonlarının yanı sıra, pek çok yeni yerli dizi ve film de bulunuyor.

2023'te yayınlanması beklenen içerikler şu şekilde:

Sıcak Kafa

 Sıcak Kafa, konuşma yoluyla bulaşan ve “abuklama” ismi verilen bir hastalığın ele geçirdiği distopik bir dünyada geçiyor. Dizinin ana kahramanı olan, hastalığa bağışıklık geliştirmiş dil bilimciye Osman Sonant can veriyor.

 2 Aralık’ta yayınlanacak olan dizinin oyuncu kadrosunda Osman Sonant'ın yanı sıra, Şevket Çoruh, Hazal Subaşı, Tilbe Saran, Kubilay Tunçer, Özgür Emre Yıldırım, Gonca Vuslateri ve Haluk Bilginer gibi isimler bulunuyor.

Ayzek ile Bir Gece 

Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği Ayzek ile Bir Gece’nin oyuncu kadrosunda Ahsen Eroğlu, Celal Kadri Kınoğlu, Nilperi Şahinkaya, Özge Özberk ve Bülent Şakrak gibi başarılı oyuncular bulunuyor. Pandemi döneminde işsiz kalan ve bir otelde çalışmaya başlayan Ayzek’in hikâyesini ele alan film, aynı zamanda Cem Yılmaz’ın Netflix’le gerçekleştirdiği altı projelik anlaşmanın ilk filmi. 

Yaratılan

Yaratıcılığını son olarak BluTV için çektiği Yeşilçam dizisiyle izlediğimiz yönetmen Çağan Irmak’ın üstlendiği Yaratılan, genç bir tıp öğrencisi olan Ziya ile “çılgın bilim adamı” İhsan’ın gerçekleştirdiği gizli bir deneyin hikâyesini ele alıyor. ‘Frankenstein’ın bir uyarlaması olan filmin başrollerinde; Taner Ölmez ve Erkan Kolçak Köstendil gibi isimler yer alıyor.

Şahmaran

Sıcak Kafa’nın yönetmenleri arasında olan Umur Turagay’ın yönettiği Şahmaran’ın senaristliğini, son olarak Disney+ yapımı Dünyayla Benim Aramda’nın senaryosunu kaleme alan Pınar Bulut yapıyor. Şahmaran efsanesinden esinlenen ve başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in yer aldığı dizi, Şahsu isimli bir öğretim görevlisinin Adana’da yaşadığı gizemli olayları anlatıyor. 

Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?

 

Başrolünde Melisa Sözen’in yer aldığı dizinin senaryosunu Ertan Kurtulan üstleniyor. Bir peri masalından korku hikâyesine dönüşen dizi, sıradışı bir anne ve kızı Bambi’nin bitmek bilmeyen ve gerilim dolu kaçış yolculuğunu anlatıyor.

Terzi

Başrolünde Çağatay Ulusoy’un yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Cem Karcı oturuyor. Salih Bademci, Şifanur Gül ve Olgun Şimşek gibi isimlerin de oyuncu kadrosunda yer aldığı yapım, genç ve yetenekli bir terzi olan Peyami’nin hüzünlü hikâyesine odaklanıyor. 

Boğa Boğa

Daha önce birçok başarılı yapıma imza atan Onur Saylak ve Hakan Günday'ın yaratıcılığını üstlendiği Boğa Boğa, İstanbul’dan Ege’ye göç eden bir çiftin başından geçenleri anlatıyor. Gerilim türündeki filmin başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit bulunuyor.  

Last Call For Istanbul

Efsane dizi Aşk-ı Memnu ile hafızalara kazınan ikili Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u seneler sonra yeniden bir araya getiren Last Call For İstanbul, New York’ta geçen bir aşk filmi olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık’ın üstlendiği film, New York havalimanında bir karışıklık sonucu yolları kesişen Serin ve Mehmet’in hikâyesini anlatıyor. 

Aaahh Belinda

Atıf Yılmaz’ın sevilen filmi Aahh Belinda’nın Netflix tarafından hayata geçirilen yeni uyarlamasının yönetmen koltuğunda ise Deniz Yorulmazer oturuyor. Orijinal filmde Müjde Ar’ın hayat verdiği karakteri ise Neslihan Atagül devraldı. Kendini bir anda şampuan reklamında canlandırdığı karakterin yerinde bulan Dilara’ya odaklanan film, fantastik öğeler de taşıyan bir komedi. 

İyi Adamın 10 Günü 

Mehmet Eroğlu’nun aynı adlı romanlarından uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Uluç Bayraktar’ın oturduğu filmin başrolünde Nejat İşler var. Sadık isimli bir karakterin hikâyesi üzerinden “iyilik” kavramını sorgulayan filmin yapımcılığını Ay Yapım üstleniyor. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.