Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Bir İşe Başlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Yeni Bir İşe Başlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Eğer başarılı bir ilk iş günü yaşamak istiyorsanız yapmanız gereken şeyleri şimdiden öğrenip, uygulamaya geçebilirsiniz. Bu sayede, iş arama yolculuğunuza başladığınızda, kendinizden daha emin olabilirsiniz. Yeni bir işe, başlarken dikkat etmeniz gereken adımları sizler için derledik.

1- Araştırma Yapın!

İlk gününüzden önce ofis kültürü ve uygun kıyafetler hakkında fikir edinmek için sosyal medya gönderilerini kontrol etmek de dahil olmak üzere şirket hakkında mümkün olduğunca fazla araştırma yapabilirsiniz.

İşe alım departmanı, size bir ilk gün kontrol listesi yönlendirmediyse birkaç gün önce onlara ulaşıp  getirmenizi veya hazırlamanızı istedikleri bir şey olup olmadığını sorabilirsiniz. Şirketin rakiplerini araştırmak, işte kullanacağınız herhangi bir yazılımı test ederek araştırmalarınızı yapabilirsiniz.

2- Soru Sorun!

İş arkadaşlarınızı tanımak ya da yapacağınız iş hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, mutlaka soru sormalısınız. Takip soruları yönelterek daha fazla bigi sahibi olabilirsiniz. Takip sorusu, genellikle sorunuzdan hemen önce, konuştuğunuz kişinin daha önce bahsettiği bir konuya değinerek yönelttiğiniz soru biçimidir.

3- Bilgilerin Doğruluğundan Emin Olun!

İş tanımında yer alıyorsa da önemli  detaylar eksik olabilir. İşinizde başarılı olabilmek için emin olamadığınız bilgileri ekip arkadaşlarınıza sorabilirsiniz. Bilgilerin doğruluğundan emin olduğunuzda yaptığınız işte başarılı ve temiz bir bitişe sahip olabilirsiniz.

4- İşinizin Çevresini Tanıyın!

Yeni programınızı en üst düzeye çıkarmanın bir yolunu arıyorsanız, işinizin etrafındaki alanı tanımakla başlayabilirsiniz. Yeni işinizin yakınında denemek için yerel restoranların ve kafelerin bir listesini oluşturabilirsiniz.

 Bu sayede her zaman aynı tür yiyecekleri yemek mecburiyetinde kalmayabilirsiniz. En yakın eczanelerin, evcil hayvan dükkanlarının ve spor salonlarının nerede olduğunu öğrenerek, işlerinizi ve aktivitelerinizi daha bilinçli bir şekilde planlayabilirsiniz. Bu size zaman kazandırarak, yeni bir çalışma programına geçme problemlerinin bir kısmını ortadan kaldıracaktır.

5- Erkenci Olun!

İlk gününüzde  geç kalmak sizi olumsuz olarak etkileyebilir. Daha ilk gün geç kalırsanız sorumluluk bilincinde olmadığınızı düşünebilirler. Bu yüzden dakik olmaya özen gösterebilirsiniz. Her zaman aksilikleri göz önünde bulundurarak nereye gideceğinizi hesaplayın. Özellikle ilk gün, işe normalde yapacağınızdan 30 ila 40 dakika önce gitmeniz yapabileceğiniz en iyi şeydir. Bu şekilde hem yolda strese girmemiş olursunuz hem de iş yerinizde iyi bir ilk gün profili çizebilirsiniz.

 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.