Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Akım Burs Projesi!

Yeni Akım Burs Projesi!
Yeni bir trend olarak maddi zorluk yaşayan üniversite öğrencilerine destek sağlamak için yola çıkılan ''Apartmanlarımız Okutuyor'' burs kampanyası büyümeye devam ediyor. Güzel ülkemin güzel insanları hala insanlığın ölmediğini gösteriyor. Nasıl mı?

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi, ilçedeki apartman sakinlerini maddi imkanları yetersiz üniversite öğrencilerinin eğitimi için bir araya getiriyor.

“Apartmanlarımız Okutuyor” projesiyle her öğrenciye 10 ay boyunca ayda 200 TL burs veriliyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülferah Güral (52) yaptığı açıklamada, belediye olarak eğitime önem verdiklerini söyledi.

Proje için üç pilot mahalle belirlediklerini ve projeye ev hanımlarının, apartman yöneticileri ve mahalle muhtarlarının da destek verdiğini ifade eden Güral, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde ikamet eden üniversite öğrencilerine bir yıllık eğitim öğretim yılı boyunca ayda 200 lira burs veriyoruz. Bu bursu belediye vermiyor. Apartmanlar, siteler veriyor. Projeye esnaflar, muhtarlar ve farklı kuruluşlar dahil oldu. Bir apartmanda oturan kişi en az 5 lira ile projeye dahil olabiliyor. Yani damlaya damlaya biriken paralar öğrencilere eğitim yardımı olarak geri dönüyor. Biz belediye olarak sadece koordinasyonunu ve duyurularını üstlendik."

Güral, proje ile şehrin insanlarının kendi çocuğuna sahip çıktığını, projeye ilginin her geçen gün arttığını belirtti. İki yıl önce başladıkları proje kapsamında 160 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Güral, “İlk yıl 50 öğrencimiz vardı, şu anda 160 öğrenciye burs veriliyor. Bu burslarla 25 üniversite öğrencisini mezun ettik. Bir kar tanesi gibi başladık çığ gibi büyüyoruz” diye konuştu. Ayrıca projeye destek veren apartmanlara  "Bu apartman bir öğrenciyi okutuyor" yazılı plaket sunuluyor.

Burs alan öğrenciler de kendilerine bu imkanı sağlayan kişilere teşekkür etti.

Benzer Proje Daha Önce Samsun'un Bafra İlçesinde de Başlatılmıştı!

Apartman okutuyor

Samsun’un Bafra ilçesinde bir apartmanın sakinleri “Bu aparman bir üniversite öğrencisi okutuyor” kampanyası başlattı.
İshaklı Mahallesi Elit Kent D Blok sakinleri tarafından organize edilen kampanyayla şehir dışında öğrenim gören bir üniversite öğrencisinin masrafları karşılanıyor. Apartmanın yönetim kurulu tarafından oluşturulan sosyal sorumluluk komitesi yaptıkları çalışmada bir üniversite öğrencisinin masraflarını karşılayarak apartmanın girişine insanların net olarak görebilecekleri şekilde “Bu apartman bir üniversite öğrencisi okutuyor” yazılı tabela astılar.

Umarım bu gibi olaylar güzel ülkemde il, ilçe, köy, bucak her yerinde örnek olur ve böyle projeler başlatılır. Maddi durumu yetersiz başarı öğrenci arkadaşlarımızın önündeki büyük bir engel de kalkmış olur.

Kaynak

İçerik: Zafer DEMİRCİ

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.