Öğrenci Kariyeri Banner

Yaz Tatilinden Sıkılmaya Başlayanlar Buraya: Tatilde Bitirebileceğiniz Efsane Film Serileri

Yaz Tatilinden Sıkılmaya Başlayanlar Buraya: Tatilde Bitirebileceğiniz Efsane Film Serileri
 

Yaz tatilinde yapacak bir şey bulamayıp sıkılmaya başlayanlardansanız bu yazı tam size göre! İşte yazın sıkıldığınızda izleyebileceğiniz birbirinden efsane film serileri:

1)Yüzüklerin Efendisi

yüzük efendi

Tolkien'in aynı isimli  kitaplarından bir uyarlama olan serinin ilk filmi Yüzük Kardeşliği, dünyanın kaderini değişterecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu ediyor. Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya'ya kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün güçlerinden bihaber olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları karşısında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve beraberinde getirebileceği savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için bu yüzüğü yok etmektir. Yüzüğün yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için cesur savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar.

Eğer kitapları okumayı tercih ederseniz Yüzüklerin Efendisi serisinden önce Hobbit'i okumayı unutmayın!

2)Narnia Günlükleri

narnia

Narnia Günlükleri de aynı Yüzüklerin Efendisi gibi bir kitap uyarlaması. Toplam 7 kitaptan oluşan Narnia Günlükleri oldukça geniz bir yaş kitlesine hitap ediyor.

İlk filmin dört akıllı kardeşin Narnia dünyasını keşfetmelerini ve yaşadıkları maceralarını konu alıyor. Pevensie ailesi, savaş nedeni ile ülkelerini tahliye ettiklerinde karşılaşacakları maceradan haberdar değildiler. Dört kardeş, bir profesörün yanında yaşamaya başlarlar. Bu sırada saklambaç oynayan en küçük kardeş Lucy, kendisini Narnia topraklarına götüren bir dolap keşfeder. Karlar altındaki Narnia tuhaf ama eşsiz yaratıklarla doludur. Ailenin tüm çocukları bu dolabın içinden geçtiklerinde gördükleri karşısında büyülenirler. Hayvanların dile geldiği bu dünyanın yöneticisi Aslanı bulmaları ve Cadıyı da etkisiz hale getirmeleri gerekmektedir.

3)Harry Potter

harry potter

Harry Potter dünyasını bilmeyen kalmamıştır. Peki filmleri izlemeyen kaldı mı?

Harry Potter ve arkadaşlarının maceraları konu alan bu fantastik seri 8 filmden oluşuyor. İlk filmin konusu ise şöyle: Harry Potter'ın ailesi bir trafik kazasında ölmüştür. Öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Harry, tüm hayatı boyunca teyzesi ve onun eşi tarafından kötü davranışlara maruz kalır. Ancak Harry Potter artık 11 yaşındadır ve Harry'nin hayalleri ve yetenekleri günden güne su yüzüne çıkmaktadır. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı, ailesinin bu şüpheli kazasını araştırmak ve bundan sorumlu olanları cezalandırmaktır.

4)Yıldız Savaşları

star wars

Birçok kitabı olduğu gibi film konusunda oldukça zengin olan serinin 1977-1980-1983 yıllarında yayımlanan ilk üç film "Orijinal Üçleme" olarak adlandırılıyor. İlk film olan Yeni Umut'ta Yıldız Kruvazörü, Korvet’i kıstıracaktır. Bu küçük gemide Senato üyesi olan ancak asilerle işbirliği içinde de bulunan, Eski Cumhuriyet’in savunucularından Prenses Leia da bulunmaktadır. İmparatorluk gemisinde ise hem Leia’yı hem de asi casusların kaçırmış olduğu Ölüm Yıldızı’nın planlarını geri isteyen kötü Lord Vader yer almaktadır. Sevimli droid R2-D2 ve ortağı C3-PO ise Tatooine gezegeninde, tesadüfler eseri Luke Skywalker isimli genç pilot adayına satılırlar. Droidlerin amacı yüklü olan mesajı Obi Wan Kenobi isimli yaşlı bir keşişe iletmektir.

5)Hababam Sınıfı

hababam,

Hepimizin en azından bir filmini İzlediği Hababam Sınıfı serisinin konusunu anlatmaya ne kadar gerek var bilmiyoruz ama şu kadarını söyleyelim haylaz ve tembel bir sınıf dolusu matrak öğrencinin, Özel Çamlıca Lisesi’nde yaşadığı yer yer eğlenceli, yer yer de dokunaklı öyküleri anlatan seri, sizi hem güldürebilecek hem düşündürebilecek hem de ağlatabilecek bir efsane.

6)Bir Diğer Kitap Uyarlaması:Uyumsuz Serisi

divergent2

Uzak bir gelecekte geçen distopik hikayede insanlık, her biri farklı bir erdemi temsil eden beş farklı parçaya bölünmüş bir düzende yaşamaktadır. İnsanlar 16 yaşına geldiklerinde kendi insani özelliklerine göre bu beş bölümden birine dahil olup ömür boyu bu bölümde yaşamlarını sürdürmektedirler. Tris Prior için de bu kuralı uygulama zamanı geldiğinde kendiyle ilgili büyük bir sırrı keşfeder: Tris, bir uyumsuzdur ve herhangi bir gruba ait olması mümkün değildir. Asıl sorun ise uyumsuzların bir lider tarafından yok edildiği ve bu yüzden hayatını kurtarabilmek için kaçması gerektiği gerçeğiyle yüzleştiği an ortaya çıkar. Tris bu belalı yolculukta hem hayatta kalabilmek hem de kendisi gibi uyumsuzların bu düzende neden tehlikeli bulunduklarını öğrenebilmek için Four adlı gizemli bir yabancıya güvenmek ve onunla işbirliği yapmak zorunda kalır.

7)Açlık Oyunları

gamehunger2

Suzanne Collins'in aynı isimli kitapların uyarlama bu seri, uzun bir süre gündemde yerini koruyarak distopyaya yeni bir boyut kazandırmıştır.

İlk filmin konusuna gelecek olursak; yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve arkasından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Kısmen eğlence amaçlı, kısmen de halka göz dağı vermeyi hedefleyen bu oyunlar, ayrıca tüm Panem'de televizyonlardan da izlenmektedir. 24 farklı yarışmacı bütün televizyon seyircilerinin gözleri üzerindeyken, rakiplerini eleme ve hayatta kalma mücadelesi vermektedirler.
Katniss'in 16 yaşındaki kız kardeşi Primrose, eyaletinin kadın yarışmacısı olarak seçildiğinde Katniss onun yerini almak için gönüllü olur. Erkek katılımcı Peeta ile Katniss, kendilerinden yaş ve kuvvet açısından daha büyük, güçlü ve ömürleri boyunca bu an için eğitilmiş olan rakiplerine karşı ayakta durmaya çalışırlar...

 

Bonus: Marvel sinematik evrenini keşfedin!

marvel_visata_3

Marvel sinematik evrenini henüz keşfetmediyseniz veya birkaç filmini izlediyseniz filmleri kronolojik sırasına göre izlemenin tam zamanı! Şimdilik 23 tane olan Marvel filmlerini bitirmek için 23 gün yeter de artar bile.

İyi seyirler:)

Özgün İçerik:Ayşe Atar

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.