Öğrenci Kariyeri Banner

Yavrum Sen Ne Olacaksın Şimdi Sezonu Açılmıştır

Yavrum Sen Ne Olacaksın Şimdi Sezonu Açılmıştır
Biliyoruz ki 2017 Lys dönemi 18 haziran itibari ile sona erdi. Bundan sonra ki süreç sonuç ve tercih aşaması.





  • 11 Temmuz 2017 Sınav Sonuçları Açıklama Tarihi







  • 18-26 Temmuz 2017 Resmi Tercihler







  • 11-16 Ağustos 2017 Elektronik Kayıt







  • 14-18 Ağustos 2017 Yerinde Kayıt






Olmak üzere önümüzde bir süreç mevcut. Peki bu süreçte bizi bekleyen neler?UploadPHOTO_20170509225638479

Öncelikle 11 temmuzda açıklanan sonuçta öğrencinin tercih yapabileceği net sıralama olacak, puanınıza eklenecek harici notlar da dahil olmak üzere bunların hepsini görebileceksiniz. Puanların açıklanması ile birlikte ÖSYM kendi internet sitesi üzerinden bir puan ve yerleştirme kılavuzu açıklayacak. Hatta kısa bir zaman önce ön bilgilendirme amaçlı 2016 tercih kılavuzunu yayınladı. Bu kılavuzda tercih edilebilecek tüm üniversiteler mevcut. Kılavuzun tek kötü yanı bölüm bölüm değil okul okul ayrılmış olması. Bu durumda yaklaşık 600-700 sayfa gibi bir kılavuz taramak zorundasınız. Kılavuzda bir bölümle ilgili tavan ve taban puan, son giren kişinin girdiği sıralamayı ve bölümün kontenjanını görebilirsiniz. Bu noktada önemli bir uyarı bizden kılavuzun her sayfasını atlamadan lütfen inceleyin çünkü yeni açılan bölümler olabiliyor, ya da tercih edeceğiniz bir bölüm bir üniversitede yeni açılacak olabiliyor daha düşük sıralamalarla kapatıyorlar bu bir avantaj olabilir sizler için. Sonuçlar açıklandıktan sonra 15 gün kadar bir müddetiniz var bu süre içerisinde bölümleri araştırabilir, üniversiteleri gezebilirsiniz. Hatta Öğrenci Kariyeri ailesininde içinde bulunacağı tercih fuarını gezebilir gidemediğiniz üniversiteler hakkında burada detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.gelecegin-meslekleri-muhendislik-bolumlerinde_ureten_ankara




16- 17- 18  Temmuz 2017 /İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı




13- 14 Temmuz 2017/ Ankara Anfa- Altınpark




20- 21 Temmuz 2017/ İzmir Tepekule Kongre Merkezi




23 Temmuz 2017/ Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezi




Tercih döneminden sonra tekrar bir sonuç açıklama dönemi ile bir okula yerleşip yerleşememe durumu netleşiyor ve bundan sonra kayıt dönemi başlıyor. Tercih konusunda çok dikkatli olmanız gerekmekte. SBS ya da TEOG ile liselere yerleşen arkadaşlarımız için söylüyoruz durum bizlerinkinden biraz daha farklı. Yanlış tercih kurbanı olmayın, tercihlerinizi gerçekten bilen ve sizin fikirlerinize saygısı olan insanlarla yapın. Yardıma ihtiyaç duyarsanız Öğrenci Kariyeri Ailesi her daim buradadır ve hiç bir zaman geri çevrilmeyeceksinizdir. Aşağıya bırakacağım linkten bize ulaşabilir bölümdeki arkadaşlarımızla birebir görüşme sağlayabilirsiniz. Umarız bir kalbe daha dokunabilmişizdir, sevgi ve saygıyla..




http://ogrencikariyeri.com/haber/ogrencikariyeri-lise-mentorlugumuz-baslamistir-2

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.