Öğrenci Kariyeri Banner

Yapılan Bir Ankete Göre; Netflix Kullanıcılarının Yarısı, Şifrelerini Başkalarıyla Paylaşıyor

Yapılan Bir Ankete Göre; Netflix Kullanıcılarının Yarısı, Şifrelerini Başkalarıyla Paylaşıyor

En rağbet gören çevrimiçi dizi/film platformu olan Netflix, bünyesinde milyonlarca üye barındırıyor. Çok fazla kitleye hitap eden Netflix, aynı anda birden fazla ekranı kullanılabilirlik açısından bize oldukça kolaylık sağlıyor. Sadece tek bir hesaptan birden fazla kişinin platformda çevrimiçi faaliyet göstermesi çoğu insana cazip geliyor. Hâl böyle olunca, insanlar Netflix hesap şifrelerini birden fazla kişiyle paylaşıyor hatta hesabı ortak kullananlar bile var. Bu durum öncülüğünde yapılmış bir anketin sonuçlarını sizlerle paylaşacağız. 

netflix-sifre

Çoğunlukla ABD'li Netflix kullanıcılarının katıldığı Kill the Cable Bill'in yapmış olduğu ankette Netflix kullanıcılarının yarısından fazlası şifresini, ailesiyle ve arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Şifresini paylaşanlar 3 kategoriye ayrılıyor ve bu kategorilerin oranları ise şu şekilde:

  • Şifresini arkadaşlarıyla paylaşanlar: %17,7
  • Şifresini birinci dereceden olmayan akrabalarıyla paylaşanlar: %25,6
  • Aile üyelerinden farklı yerde yaşayıp şifreyi kullanan çocuklar: %9,2

Şifresini paylaşmayanların oranı ise: %47,5

Yapılan bu anket küçük çaplı olsa da aslında kullanıcıların etrafındakilerle şifresini paylaşma durumunu az çok gözler önüne seriyor. Anketin sonuçlarına ve kategorilerin oranlarına bakıldığında ise Netflix üyelerinin neredeyse yarısı kadar kişi, Netflix üyeliği olmadan siteye erişim sağlıyor. 

 

 

 

Özgün İçerik

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.