Öğrenci Kariyeri Banner

Yabancı Dil Öğrenmenin Kolay Adımları

Yabancı Dil Öğrenmenin Kolay Adımları
Her gün yeniliklerin durmadan eklendiği dünya yaşamında iletişim, biz insanlar arasındaki en önemli etken. Öyle ki; eğitim, ticaret, ekonomi, magazin, sosyal yaşam ve seyahatte ve sıralayamadığımız birçok alanda yabancı bir dile ihtiyacımız var. Evet, mutlaka herkesin dikkatini çeken, aksanını sevdiği bir yabancı dil vardır. Fakat ilk olarak evrensel dil olarak kabul edilen İngilizce'yi bilmemek bizi 1-0 geriye düşürür. Örnek vermek gerekirse, bir film izlerken bile ihtiyaç duyabildiğimiz yabancı dil; bir iş başvurusunda işe başvuranlar arasında daima bizi bir kademe yükseltir. Hatta artık işverenler, çalışanlarının İngilizce'nin yanı sıra ekstra diller de bilmesini bekliyor. Peki bir dili yeni öğrenmeye başlayanlar bunu geliştirmek için neler yapmalılar?

 

Öncelikle, öğrenmenin yaşa bağlı olmadığını hatırlayın ve yaşınız kaç olursa olsun bunu yapabileceğinizi bilin.

ders-çalışma

 

Öğrenmek istediğiniz dilde alt yazılı/alt yazısız filmler/diziler seyrederek duyma yeteneğinizi geliştirin.

maxresdefault

 

Öğreneceğiniz dil için o ülkede dil eğitimi alın.

Enhancing-the-productivity-levels-of-different-students

 

Dilinizi pekiştireceğiniz ülkelere ufak seyahatler yaparak pratik yapmaya çalışın.

farkli-valizler

 

O dilde şarkılar dinleyip sözlerini ezberleyin.

muzik-dinlemek

 

Kendinizi mükemmel şekilde konuşmaya şartlamayın. En basit örneği, TV ekranlarından tanıdığımız hiçbir ünlü harika Türkçe konuşamasa da bundan çekinmediği gibi siz de yanlış konuşurum kaygısı ile konuşmaktan çekinmeyin. Eğer konuşmakta zorlanıyorsanız telefonunuza kolaylıkla indirebileceğiniz çeviri programlarından yardım alabilirsiniz.

header

 

Öğrendiğiniz dilde düşünmeye çalışın. Herhangi bir şey yaparken o an kendinizi o dilde ifade etmeye, ne yaptığınızı, nereye gittiğinizi anlatmaya çalışın.

20160212094005-image001

 

Özgün İçerik: Büşra Sezgin

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.