Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp'tan Kullanıcıları Rahatlatan Özellik!

WhatsApp'tan Kullanıcıları Rahatlatan Özellik!

En popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp Beta'ya eklenen yeni özellikler sayesinde birçok kullanıcının sorun yaşadığı bir soruna da gözüm getireleceği görülüyor.

WhatsApp, günümüzde en yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulamalarının başında geliyor ama bazı özellikleri kullanıcıların dönem dönem rahatsız hissetmesine neden oluyordu. Ancak son yıllarda yapılan geliştirmeler ile yeni eklenen güvenlik ve gizlilik özellikleri, WhatsApp'i daha kullanılabilir duruma getiriyor.

Ortaya çıkan bazı bilgilere göre WhatsApp'ta bilinmeyen numaralardan gelen aramaları susturma özelliği kullanıma sunulacak.

Yabancı Numaralardan Gelen Aramalar Susturulacak!

Yakın zamanda eklenen Whatsapp Topluluk, kullanıcıların belirli bir amaç doğrultusunda çok daha rahat iletişim kurmasını sağlayan ve sevilen bir özellik olarak dikkat çekiyordu. Fakat yüzlerce kişinin yer aldığı bu topluluklarda yöneticilerin numaralarının direkt olarak görünmesi, sık sık kötü niyetli kişilerin tacizine maruz kalmalarına yol açıyordu.

Whatsapp Beta'da test edilmeye başlanan yeni özellik ile rehberinizde kayıtlı olmayan, bilinmeyen numalardan gelen aramalar, kullanıcılara bildirim veya zil sesi ile iletilmeyecek. Bu özellik aktif hale getirildiğinde aramalar susturulacak ve WhatsApp arama bildirimleri sekmesinde istenildiği takdirde görülebilecek.

Yeni özelliğin son günlerde yaygınlaşan dolandırıcılık amaçlı WhatsApp aramalarına karşı ekstra bir güvenlik önlemi sağlaması hedefleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.