Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp’tan Herkesi Rahatlatan Güncelleme!

WhatsApp’tan Herkesi Rahatlatan Güncelleme!

WhatsApp herkese derin bir nefes aldıracak 3 yeni gizlilik özelliğini açıkladı. Özelliklerden ilki hatır için gruplardan çıkamayan kullanıcıların sessizce ayrılmasına izi verirken, ikincisi çevrimiçi yakalanmayı önleyecek.

Bu yeniliklere ek olarak, “bir kez görüntüle” opsiyonuyla paylaştığınız fotoğrafların ekran görüntüsü artık alınamayacak.

Ekran Görüntüsü Alınması Engellenecek!

Bir dönem gizlilik politikalarıyla tartışmaların merkezine yerleşen WhatsApp, yeni güncellemelerle kullanıcı deneyimini iyileştirmeye çalışıyor. Bu kapsamda WhatsApp, kullanıcıların gruplardan sessizce çıkmasına izin verecek. Bu özellikle birlikte gruptan ayrıldığınızda bundan sadece yöneticinin haberi olacak.

Bir diğer güncelleme kullanıcıların çevrimiçi olduğunu gizlemesi üzerine. Artık kullanıcılar çevrimiçi olduğunda bunu kimlerin göreceğini seçebilecek. Son olarak “Bir Kez Görüntüle” özelliğinin güvenlik kapsamı genişletilerek, bu fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınması engellenecek.

Meta Kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, yeni özellikler hakkında yaptığı açıklamada “Mesajlarınızı korumak ve onları yüz yüze konuşma kadar özel ve güvenli tutmak için yeni yollar geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.