Öğrenci Kariyeri Banner

Vikipedi'den 11 Yıl Sonra Bir İlk!

Vikipedi'den 11 Yıl Sonra Bir İlk!

Dünyanın en popüler bilgi kaynaklarından biri olan Vikipedi, 11 yıl sonra ilk kez büyük tasarım değişiklikleri gerçekleştirdi. Çevrimiçi ansiklopedinin yeni tasarımı, artık çok daha kolay kullanım imkanı sunuyor.

Siteyi daha kullanılabilir bir hale getirmek için bir süredir yeni bir tasarım üzerinde çalışan geliştirici ekip, bugün itibarıyla Vikipedi için yeni bir arayüz paylaştı. 11 yılın ardından ilk kez değişiklik yapılan arayüz, artık görselliğe daha fazla ön planda tutuyor.

Sitenin Kullanımı Çok Daha Kolay Hale Geldi!

Aslında Vikipedi'nin tasarımı yeniden yaratılmadı. Ancak yapılan çalışmalar, siteyi çok daha kolay kullanılabilir bir konuma getirdi. Sitenin yeni haliyle birlikte bir makaleye girildiğinde çok daha sade görünen bir "İçindekiler" bölümü kullanıcıları karşılayacak. Aynı zamanda dil değiştirme işlemi de şimdi çok daha kolay olacak. 

Vikipedi'deki en büyük tasarım yeniliklerinden biri, sayfanın en üst bölümünde yer alan arama sekmesinde gerçekleştirildi. Artık bir terim arandığında, ilk harfe basıldığı andan itibaren önerilen başlıklar gösterilecek ve bu başlıkların sol tarafında küçük görseller bulunacak. 

Sitenin sol tarafında ise oldukça sade yapıdaki bir İçindekiler bölümü bulunacak ve bu bölüm, kullanıcıyı takip edecek. Böylece bir başlıktan başka bir başlığa geçiş yapmak için mouse ile kaydırma yapmaya gerek kalmayacak. Bu şekilde Vikipedi kullanımı oldukça kolaylaşmış olacak.

Vikipedi'nin, aynı makaleyi farklı dillerde sunabilen bir yapısı bulunmakta. Kullanıcılar, eskiden de aynı makalenin farklı dillerdeki versiyonlarını görüntüleyebiliyorlardı. Şimdiyse bununla ilgili ufak bir değişikliğe gidildi. Kullanıcılar, makale başlığının hemen yanında dil seçeneklerini görüntüleyebilecekler. Böylelikle dil değiştirmek her zamankinden daha kolay hale gelmiş olacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.