Öğrenci Kariyeri Banner

Valeriepieris Çemberi Hakkında Bilinmeyenler!

Valeriepieris Çemberi Hakkında Bilinmeyenler!

Valeriepieris Çemberi, dünya nüfusunun yarısından fazlasını, büyük bir kısmı sularla kaplı olmasına rağmen, içinde barındıran bir çember. Merkezi Myanmar'ın Mong Khet şehri olup, yaklaşık 3 bin 300 km’lik bir alanı kapsıyor.

Tahmin edileceği üzere içinde Çin ve Hindistan gibi dünyanın en büyük nüfuslarına sahip iki ülke yer almasının yanı sıra, dünyanın en büyük nüfusuna sahip adası olan Java Adası’nı da kapsıyor.

Çember ilk önce reddit kullanıcısı teksaslı bir öğretmen olan Ken Myers tarafından 2013 yılında keşfedilmiş. Daha sonra Danny Quah adında bir profesör tarafından doğrulanmış ve Japonya'nın çok büyük bir kısmı çıkarılarak daraltılmıştır.

Çember, adını 2013'te fenomene ilk kez dikkat çeken Teksaslı bir ESL öğretmeni olan Ken Myers'ın Reddit kullanıcı adından almış.

Dünyadaki En Büyük Müslüman Nüfüsü Kapsıyor!

Valeriepieris Circle’ının en ilginç yanlarından birisi ise Orta Doğu’nun yanından bile geçmemesine rağmen dünyadaki en büyük müslüman nüfusa sahip olmasıymış. Endonezya, Pakistan, Bangladeş ve Hindistan'daki toplam müslüman sayısı 800 milyondan fazlaymış ve Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki müslüman nüfusun neredeyse iki katıymış.

Peki, bu küçük alan nasıl oluyor da yaklaşık 4 milyar insana ev sahipliği yapabiliyor? Bunun cevabı Hindistan ve Çin gibi ülkelerin bereketli toprakları ve bu topraklarda çoğunlukla pirinç yetiştirmeleriymiş.

Pirinç buğdaydan çok daha fazla kalori barındırdığı için daha fazla insanı besleyebiliyormuş. Bu da Doğu Asya’nın bu kadar büyük bir nüfusa ev sahipliği yapmasındaki başlıca nedenlerden biriymiş.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.