Öğrenci Kariyeri Banner

Uzaya Gidecek Türkler Belli Oldu!

Uzaya Gidecek Türkler Belli Oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu açıkladı. Adayların isimlerini ise yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Bakan Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu duyurdu. Bakan Varank yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu isimleri açıklayacağını ifade etti.

Türkiye Tarihinde Bir İlk Olacak!

"Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 100. yılında bir Türk vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna göndereceğiz. Orada bilimsel deneyleri bu arkadaşımız gerçekleştirecek. Bu Türk uzay yolcularının seçiminde sağlık bilimleri üniversitesinin ciddi katkıları oldu. Uzay ve havacılık alanında ciddi psikolojik testleri beraber gerçekleştirdik."

Bakan Varank şöyle konuştu:

"Adaylarımız aslında belli, yakın zamanda da inşallah sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye 100. Yılında bir vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı ay yıldızlı al bayrağımızı uluslararası uzay istasyonunda en güzel şekilde temsil edecek."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.