Öğrenci Kariyeri Banner

Uzaktan Çalışmak İş Kaybettiriyor! Peki Ama Neden?

Uzaktan Çalışmak İş Kaybettiriyor! Peki Ama Neden?

Uzaktan çalışma, pek çok çalışanın konfor alanını koruyan bir model olduğu için tercih edilme oranı yüksek oluyor. Fakat bazı zor yanları olduğu da bir gerçek. Keza uzaktan kurulan iletişimler çeşitli kazalara daima açık.

Loom tarafından yayınlanan araştırmaya göre, Slack gibi dijital iletişim araçlarında yaşanan bu kazaların çalışanların cezalandırılması ve hatta işini kaybetmesine kadar çeşitli olumsuz sonuçlar doğurduğunu gösteriyor.

Çalışanların Yüzde 62'sinin Ruh Sağlığı Olumsuz Etkileniyor

Loom tarafından yayımlanan ve Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta 3 bin 19 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, iletişimsizlik korkusunun uzaktan çalışma verimliliğini azalttığını ve çalışan ruh sağlığını etkilediğini gözler önüne seriyor.

Araştırmanın öne çıkan verilerine göre, Slack gibi dijital iletişim araçları, büyük ölçüde değişen bir çalışma ortamında üretkenliğin korunmasına yardımcı olsa da, çalışanların yüzde 62’si zihinsel sağlıklarının olumsuz etkilendiğini söylüyor.

Bu zihinsel sağlık sorunlarının, yalnızca metin tabanlı mesajlara güvenildiğinde kaçınılmaz olan yanlış iletişim nedeniyle ortaya çıktığını belirtmek gerekiyor.

Bu bağlamda çalışanların yüzde 91’i bir şekilde mesajlarının yanlış anlaşıldığını belirtirken, bunu söyleyen çalışanların yüzde 20’si bu nedenle cezalandırıldığını, hatta bazıları işini kaybettiğini söylüyor.

Hal böyle olunca çoğu çalışan, gönderdikleri e-postaları ve diğer iletişim biçimlerini düşünmeye daha fazla zaman ayırdığını ve bu nedenle iş verimliliğinin azaldığını vurguluyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.