Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteyi Yurtdışında Okumak İster Misiniz ? Farklı Seçenekler Sizleri Bekliyor!

Üniversiteyi Yurtdışında Okumak İster Misiniz ? Farklı Seçenekler Sizleri Bekliyor!
Yurtdışı üniversite eğitimi, giderek  Türk öğrenciler için cazip bir seçenek haline geliyor. Yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrenciler için ise neredeyse sayısız seçenek mevcut. Her geçen yıl daha fazla öğrenci Türkiye’deki vakıf üniversiteleri ile yaklaşık aynı maliyetlerde olan yurtdışı üniversitelerini tercih etmekte, ya da kazanmış oldukları bölümü dondurarak, İngilizce hazırlık yılını yurtdışında tamamlamaktadır. Maliyetlerin bu denli birbirine yakın olması, yurtdışı üniversite eğitim seçeneğini bir hayli cazip hale getiriyor.
ÖSYM verilerine göre Bu sene 15-16 haziran tarihlerinde yapılan (YKS) Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) yaklaşık 2,5 milyon, Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) de yaklaşık 2 milyon aday başvurdu. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, sonuçlar 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. YKS tercihleri 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak.

Her yıl üniversite sınavlarına giren adayların pek azı istedikleri üniversite ve bölümlere yerleşme şansı elde edebiliyor. Kimileri de seçtikleri bölümün içeriğini, o meslek alanının geleceğini ya da iş potansiyelini bilmeden üniversiteye giriyor. Bu sebeple öğrenciler mutsuz bir öğrencilik hayatı geçirerek geleceğe güvenle bakamıyorlar.

Üniversite Sınavında istediği sonucu elde edemeyen ya da Türkiye’de üniversiteye girebildiği halde daha yüksek standartlarda eğitim almak isteyen öğrenciler için elbette ki başka seçenekler de mevcut.

Birçok öğrenci Türkiye’deki özel üniversitelerle yaklaşık aynı maliyetlerle yurtdışında üniversite eğitimi almayı tercih etmekte, ya da kazanmış oldukları bölümü dondurarak en azından hazırlık yılını yurtdışında değerlendirmektedir. Bu sayede öğrenciler vakıf üniversitelerine ödeyecekleri ücreti yurtdışında değerlendirerek hem daha iyi bir dil eğitimi hem de daha nitelikli bir yüksek öğrenim deneyimini yaşıyorlar.

Yurtdışında Üniversite Okuyun
Yurtdışında YÖK denkliği olan üniversitelerde istediğiniz bölümde okumak şansına sahipsiniz. Tercihlerinizi bir sınavdaki performansınıza göre yönlendirmek zorunda değilsiniz. Yurtdışında öncelikle nitelikli bir dil, sonrasında da üniversite eğitimi alabilirsiniz, ya da ingilizceniz yeterli düzeyde ise doğrudan üniversite eğitimine başlayabilirsiniz.


İngilzice Hazırlık Yılını Yurtdışında Değerlendirin
Türkiye’de hazırlık sınıfı okuyan birçok öğrenci tam anlamıyla İngilizce öğrenemiyor. Birçoğu da hazırlık senesini tekrar etmek zorunda kalıyor. Hazırlık yılını yurtdışında geçirerek, aynı ücreti ödeyip tam anlamıyla İngilizce öğrenebilir, aynı zamanda yurtdışında eğitim ve yaşam deneyimi kazanabilirsiniz. Yurtdışında sürekli İngilizce konuşarak ve pratik yaparak sadece eğitim hayatınız için değil iş hayatınız için de ihtiyacınız olan İngilizceyi akıcı seviyede öğrenebilirsiniz. Günlük yaşantıda İngilizceyi kullanacağınızdan sadece teoride değil pratikte de ileri seviye bir İngilizceye sahip olabilirsiniz. Yurtdışındaki dil eğitim programlarına istediğiniz zaman başlayarak istediğiniz süreyle eğitim alabilirsiniz.


Yurtdışında Kısa Sürede Meslek Edinin

Kısa sürede meslek edinmek isteyen öğrenciler yurtdışında yabancı dillerini geliştirerek, işletme, pazarlama, finans, turizm, reklamcılık, halkla ilişkiler gibi alanlarda 3-6-9 ay süreyle Sertifika yada Diploma eğitimi de alabilir, eğitim aldıkları alanda staj yapabilir. Ayrıca yurtdışında 1 ya da 2 yıl süreyle ön lisans seviyesindeki mesleki eğitim programlarına devam ederek uygulamaya dönük eğitim methodlarıyla iş hayatına hazırlanabilirsiniz.


Yurtdışında iş ve Kariyer Kapılarını Açın

İngiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde üniversite öğrencilerinin eğitim alırken çalışma izni vardır. Öğrenciler hem okuyup, hem çalışarak masraflarına katkı sağlayabilir. Ayrıca Amerika, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde öğrencilerin eğitimden sonra bulundukları ülkede iş bulma ve çalışma şansları vardır. Kazanacağınız uluslararası iş deneyimi ile ülkenize dönebilir, ya da kariyerinize yurtdışında devam edebilirsiniz. Yurtdışında hem eğitim hem de iş hayatında kazanacağınız bu deneyim sayesinde kariyerinizde sağlam adımlarla ilerleyebilirsiniz.


Neden Yurtdışında Üniversite

Uluslararası kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişimi, Uluslararası şirketlerin ve yabancı sermayenin Türkiye’ye giriş hızının artması yabancı dilin ve yurtdışında eğitimin önemini arttırıyor. Çünkü birçok uluslararası firma özellikle de yurtdışında eğitim ve yaşama deneyimi olan, yabancı dil bilgisi çok iyi düzeyde olan kişileri öncelikle istihdam etmeyi tercih ediyor. Eğitim standartlarının ülkemize kıyasla çok yüksek olduğu gelişmiş ülkelerde, dil eğitimi, üniversite, master, sertifika ya da mesleki eğitim programlarına katılan öğrenciler  ülkemizde yada yurtdışında büyük oranda kariyer hedeflerine ulaşabiliyor.



Yurtdışı Üniversiteleri Maliyetleri

Yurtdışı üniversite eğitim ücretleri gideceğiniz üniversite ve programa göre aşağıda belirtilen aralıklarda değişmektedir.


Yurtdışında Üniversite Eğitim Ücretleri:

İngiltere 10.000 - 25.000 £

Amerika 8.000 - 40.000 USD$

Kanada 15.000 - 35.000 CAD$

Avustralya 20.000 - 35.000 AUD$

Polonya 3.000 - 10.000 EUR

Ukrayna 1.500 - 3500 USD$


Hazırlık Yılını Yurtdışında Okumak İsteyen Öğrenciler için Eğitim Ücretleri

6 Ay

İngiltere  2.500 – 6.000 £

Amerika 3.000– 10.000 US$

Kanada 4.200 – 8.400 CA$

Avustralya 6.000 – 8.000 AU$

İrlanda 3.000 - 4.300 EUR


9 Ay

İngiltere  3.500 – 6.600 £

Amerika 3.500 – 10.000 US$

Kanada 6.200 - 9.100 CA$

Avustralya 8.000 -14.000 AU$

İrlanda 4.200 – 6.000 EUR


İndirimli dil okulu fiyatlarına ulaşmak için tıklayınız.


Üniversite listemizi incelemek için tıklayınız.



Yurtdışında üniversite eğitimi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve sorularınız için Atlas ofisleri ile iletişime geçebilir veya Bilgi İstek Formu doldurabilir, ücretsiz danışmanlık ve yerleştirme hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.