Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, Intel'in Modem Çipini Satın Alıyor !

Apple, Intel'in Modem Çipini Satın Alıyor !
Teknolojinin liderlerinden olan Apple, çip deniline akla gelen Intel'den 1 milyar dolara cip aldığını açıkladı. Akıllı telefonlar için geliştirilen modem çip artık büyük çoğunluluğuyla Apple'a ait.

Apple ve Intel arasında yapılan anlaşmanın sonucunda bu yılın dördüncü çeyreğinde devreye girmesi heyecanla bekleniyor. Bu anlaşmayla Intel'in 2.200 çalışanı, ekipmanı, kontratları ve telif haklarıyla birlikte hepsi Apple'ın yönetimi altında olacak.

Bununla birlikte Apple, Intel'in 17 bin kablosuz teknoloji patentinide elinde bulundurmuş olacak. Bu durumda Intel ise akıllı telefon dışındaki cihazlarda bu teknolojiyi kullanabilecek. Bilgisayarlar, otonom araçları ve internet araçlarında kullanacak.

indir (4)_790x445

Amerikan Wall Street Journal gazetesinde ilk defa bu haber yer almıştı. Daha sonra Apple, uzun süredir yasal olarak sorun yaşadığı telekomünikasyon ekip şirketi olan Qualcomm'la süpriz bir şekilde Nisan ayında bir anlaşma yaptı. Açıklamalarında ise bu anlaşmanın akıllı telefonlar için üretilen modemlerin modellerini kullanacaklarını söylemişti.

Bu olaydan sonra ise Intel, 5G mobil modern teknolojisinden Nisan ayında çekildiğini açıkladı. Intel'in Ceo'su olan Bob Swan, Apple'ın onlar için önemli bir müşteri olduğunu ve bu durumda yaşanacak kayıp için Intel'in teknolojide bir gelecek görmediğini söyledi.

Bu gelişmenin ardından Intel teknolojisini satmak için şirket aramaya başlamıştı ki Apple şirket için uygun bir müşteri olarak imdatlarına yetişti. Böylece Apple sayesinde Intel 5G teknolojisine sahip akıllı telefon üretmekte önemli bir avantaja sahip oldu.

Uzunca bir dönem Apple, Intel'in akıllı telefon modem teknolojisinin tek ve önemli  müşterisiydi; bütün diğer Android telefonlar içinse bu durum ya teknolojide Qualcomm şirketiyle birlikte çalışıyor ya da kendi içlerinde üretim yapıyorlar.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.