Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteyi Neden Ankara'da Okumalısınız?

Üniversiteyi Neden Ankara'da Okumalısınız?
Ankara’nın dört bir yanında köklü üniversiteler olması, eğitim hayatınızı burada devam ettirmeniz için en büyük nedenler arasında olmalı. Başlıca üniversitelerden Gazi(1926), Ankara(1946), ODTÜ(1956), Hacettepe(1967) gibi üniversitelerinin olanakları periferdeki ve yeni açılan üniversitelere oranla çok daha iyidir. Hocaların donanımları genellikle yurt dışı çapındadır ve üniversite sonrası akademisyen olarak kalmak isterseniz hocalarınız kendi bağlantılarını da kullanarak sizi doğru şekilde yönlendirebilir. Özellikle hocalarınızın bu bağlantıları sayesinde yurtdışında staj imkanını kullanabilirsiniz. Ankara başkent olması özelliğiyle bir çok resmi kurumu da içerisinde barındırır ve bu  resmi kurum ve kuruluşlarda staj yapma imkanınız da var; ASELSAN, TİTCK, bakanlıklar gibi. Bu şekilde staj yaptığınız üst kurumlarda kendi kişisel bağlantınızı oluşturarak iş hayatınıza katkıda bulunabilirsiniz.  Ayrıca üniversitelerin kampüsleri kaliteli vakit geçirebileceğiniz her zaman öğrenci kaynayan güzel ortamlardır. Her yıl baharın gelmesiyle üniversitelerde şenlikler düzenlenir ve zamanınız uygunsa diğer üniversitelerin şenliklerine de gidebilirsiniz.

Ekran Alıntısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başkent olması nedeniyle oldukça fazla sosyal ve kişisel gelişim imkanı vardır. Üniversitelerde veya bağımsız olarak, ücretsiz veya cüzi miktarda ücretle yıl içerisinde onlarca kişisel gelişim zirvesi/konferansı yakalayabilir, mesleğinizle ilgili kongrelere katılabilirsiniz. Bu kongrelerden aldığınız katılım belgelerinizi iş hayatınız için cv’nize ekleyerek diğer başvuru yapanlardan bir adım öne çıkabilirsiniz. Yüksek lisans/doktorayı farklı bir bölümden yapmak isterseniz o mesleğin sempozyumlarına da katılarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Ankara’nın grisinden bunalanlar için de sosyal aktivite imkanı sınırsız. Onlarca tiyatro salonu ve yüzlerce oyun, opera ve bale gösterileri, konserler arkadaşlarınızla öğrenci bütçesine uygun bir şekilde kaliteli vakit geçirmenizi sağlayabilir, bu sayede entelektüel birikiminizi oluşturabilirsiniz. Ankara’nın coğrafi olarak ülkenin merkezinde olması nedeniyle bir çok şehre yakın olması da büyük bir avantajdır. Eskişehir, Bursa, Konya gibi illeri de öğrencilik zamanınızda rahatlıkla gezebilirsiniz.

Ankara’da yaşarken Cumhuriyet tarihini iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Anıtkabir, Etnoğrafya Müzesi, eski meclisler gibi Türkiye’nin kuruluşunu sadece kitaplardan değil, bu müzeleri gezerek yaşayabilirsiniz. Bürokrasinin merkezinde olması nedeniyle de siyasi alanda ilerlemek isteyenler için büyük bir avantaj sağlayabilir. Mecliste grup toplantılarına girerek siyasi kariyerinizi de rahatlıkla başlatabilirsiniz.

Anıtkabir_ziyareti.jpeg

Üçte ikisi öğrenci, geri kalanı da memur olduğu için yaşam ucuzdur Ankara’da. Öğrenciler için sayısız yurt imkanı vardır. Üniversite kampüsleri içerisinde veya yakınlarında bulunan yurtlar, Ankara’ya ilk defa gelmiş minimini birler için büyük avantaj sağlar. Ankara’da kaybolmak zordur. Bir yere ulaşım birden fazla şekilde vardır. Metro kullanımı uzak yerleri yakın hale getirir. Ankara’da yakınlık uzaklık algınız değişebilir, dikkat edin!

Özetleyecek olursak; Ankara’da üniversite okumak bir çok yönden avantajlıdır. Mesleğinize önde başlamak istiyorsanız, mesleki açıdan kendinizi geliştirmeye yönelik aktivitelerde bulunun, bu aktivitelerden Ankara’da fazlasıyla var. Ayrıca okurken eğlenebileceğiniz, tam anlamıyla üniversite yaşayabileceğiniz sayılı şehirlerdendir Ankara. Yaşam ucuz, ulaşım kolay, sanki öğrenciler için tasarlanan koca bir başkent. Seni de aramıza bekliyoruz!

Özel İçerik: Büşra Ertürk

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.