Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitedeki Öğrenci Kulüpleri Hakkında Her Şey

Üniversitedeki Öğrenci Kulüpleri Hakkında Her Şey
Üniversiteler, kişilerin bilgi birikimlerini oluşturduğu ve bir mesleğe hazırlandığı öğretim kurumları olmanın haricinde, sosyal açıdan gelişim sağlayabildiği, çeşitli faaliyetlerle özgüvenlerini geliştirebildiği bir yerdir.

Öğrenci kulüpleri ise tam bu noktada ortaya çıkan ve okuldan sonraki hayat için tecrübe edinilebildiği topluluklardır. Bu topluluklar, gerekli prosedürlerle kurulur ve daha sonrasında üye kazanımlarıyla devam ederek etkinliklerle faaliyetlerini yürütür.Öğrenci toplulukları, üniversitelerin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak kurulmaktadır. Öğrenci kulüplerini öğrenciler yürütse de, kurulması için danışman onay ve imzası gerekmektedir. Ayrıca etkinliklerde, yine öğrencilerin, istekleri daha çok göz önüne alınsa da, etkinlik izin istek formlarının onayı için kulüp başkanı ve danışmanın ortak imzası gerekmektedir.

3M9A9838

Öğrenci Kulüpleri Nasıl İşler, Nasıl Çalışır?

Kulüpler, belli bir hiyerarşik yapıda oluşturulmaktadır. 1 başkan, isteğe bağlı olarak 1 veya 2 başkan yardımcısı, genel sekreter yani yazman, sayman yönetim kurulunu oluşturmaktadır. Üye alımları, üye formları aracılığıyla oluşturulur. Bu formlarda öğrencinin adı soyadı, fakültesi, bölümü, ulaşılabilecek bir telefon numarası ve mail adresi bulunur. İmzalattırılıp kişinin onayının olduğu netleştirilir. Daha sonrasında bu üyeler elektronik ortamda SKS’ ye bildirilir ve resmi olarak kayıtlara geçmiş olur.

Seminerler, konferanslar, paneller, açık oturumlar düzenleyebilir, turnuvalar, yarışmalar gibi eğlence faaliyetleri oluşturabilir, geziler düzenleyip kültürel etkinliklerde bulunabilir. Sınırları doğrultusunda makul mantıklı her türlü faaliyetleri düzenlemek için izin alabilmektedir.

Student-Organizations

Üniversitedeki öğrenci kulüplerini aslında saymakla bitiremeyiz. Bazı üniversitelerin 500’e yakın öğrenci kulübü olduğu bilinmektedir. Öğrenci kulüpleri daha çok ilgi ve alakaya göre faaliyet gösterirler ve amaçları bellidir. Faaliyet alanının dışına çıkması da pek beklenmez. Ama zaman zaman diğer kulüpler ile ortak faaliyetler de yapılabilmektedir. Örneğin, edebiyat kulübü ile tiyatro kulübü yan yana gelerek bir takım faaliyet yapıp, daha çok öğrenci ile birlikte bir aktivite gerçekleştirebilir. Edebiyatçılar ile tiyatrocular birlikte bir tiyatro oyunu yazma girişiminde bulunması çok rastlanan bir örnek olmuştur.

Öğrenci kulüplerinin faydaları;

-İlk yılınız ise okula kolayca adapte olmanızı sağlar.

-Deneyim

-Motivasyon

-Sorumluluk

-Eğlence

-Sosyallik

-Liderlik

-Gönüllülük

-İş bulma

-Takım Çalışması

Özgün İçerik: Şevval Göker

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.