Bu sabah YKS sonuçlarının da açıklanmasıyla tercih hazırlıklarına resmen start verilmiş durumda. 27 Temmuz'da başlayacak olan tercih dönemine kadar adayları hızlı bir araştırma ve karar süreci bekliyor. Bu süreçlere tercih yapacak olan adayların özellikle dikkat etmesi ve araştırması gereken noktaları listeledik.
1- Artık bazı vakıf üniversitelerinin sitelerinde ücretler yıllık değil dönemlik olarak veriliyor.
Normalde üniversitelerin sitelerin öğrenim ücretleri yıllık olarak veriliyordu. Ancak bazı vakıf üniversiteleri bunu dönemlik olarak güncelledi. Tercih yaparken bu konuyu dikkatle araştırmanız, mümkünse okulu arayarak bilgi almanız yararlı olacaktır.
2- Başvuracağınız bölümün hangi kampüste olduğuna dikkat edin.
Okulların tek bir kampüsü olmadığını unutmayın. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde birbirinden alakasız ilçelere kampüsler açılabiliyor. Hayal kırıklığına uğramamak için tercih etmek istediğiniz bölümün hangi kampüste bulunduğunu çok iyi araştırın.
3- Bazı bölümler ikinci öğretim olarak verilmektedir. Bu bölümler devlet üniversitesi de olsa harç ücreti ödenmesi gerekmektedir.
Vakıf üniversitelerinde de devlet üniversitelerdinde de ikinci öğretim olarak verilen bölümlere ekstra ücret ödenmektedir. Harç ücretlerine üniversitelerin kendi sitelerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
4- Tercih döneminde yazdığınız hiçbir bölüm tutmazsa ek tercihler var.
Puanınız ve sıralamanız ne kadar iyi olursa olsun bazen tercih ettiğiniz bölümler tutmayabilir. Bu durumda ek tercih döneminde açık kalan bölümler için tekrar tercih yapabilirsiniz.
5- Tercih sıralamasını en çok istediğiniz bölümden en az istediğinize doğru sıralayın.
Tercih yaparken en çok dikakt edilmesi gereken şeylerden biri doğru sıralama yapmak. İlk sıralara en çok istediğiniz ve tutma ihtimalı bulunan bölümleri yazmalısınız. İlk tercihleriniz tutarsa diğerlerine bakılmaksızın direkt o bölüme yerleştirilirsiniz.
0 Yorum
Yorum Yap