Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencilerine Cep Harçlığı Geliyor

Üniversite Öğrencilerine Cep Harçlığı Geliyor
Üniversite öğrencilerine İŞKUR aracılığıyla TYP iş ilanlarına katılma ve cep harçlığı kazanma fırsatı önümüzdeki yaz başlıyor.
İlk detayları geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen üniversite öğrencilerine TYP ile cep harçlığı kazanma fırsatı için süreç başlayacak.

2019 yılı yaz aylarında başlayacak ve İŞKUR üzerinden yürütülecek olan proje kapsamında üniversite öğrencileri haftada 3 gün çalışarak 3 ayda toplam 2 bin 425 TL cep harçlığı kazanabilecekler.

Üniversite öğrencilerine cep harçlığı

Üniversite öğrencilerine Toplum Yararına Program ile cep hazırlığı kazanma şansı Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde başlayacak. Bu uygulamaya hem önlisans hemde lisans öğrencileri dahil olabilecek. Ancak İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olan programlara açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılamayacak.

Hangi alanlarda çalışacaklar?

Önlisans ve lisans öğrencileri İŞKUR üzerinden TYP ile doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni ile kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında hizmet verecekler.

Program detayları

Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan programlar en fazla 3 ay süreli olacak. Ayrıca bu konuda şöyle bir durum bulunuyor, programların uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapan kişiler, bu programlardan yararlanamayacak.

Ücret nasıl hesaplanacak?

Öğrencilerin alacakları ücret ise asgari ücret hesabına göre yapılacak. Asgari ücret ile çalışan bir kişinin günlük yevmiye miktarı öğrencilerin çalıştığı gün ile çarpılarak ödenecek tutar belirlenecek. Hafta tatili günleri ve herhangi bir sebeple katılım sağlanmayan günler için bir ödeme yapılmayacak.

Üniversite öğrencilerine yönelik toplum yararına programların uygulama süresi haftada 3 gün olmak üzere günlük 8 saat şeklinde düzenlendi. Öğrencilere, çalıştıkları her gün için 67,36 lira ödenecek. 12 hafta boyunca 36 gün çalışan, 2 bin 425 lira harçlık elde edebilecek.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.