Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Hayatında Mutlaka Gidilmesi Gereken Festivaller!

Üniversite Hayatında Mutlaka Gidilmesi Gereken Festivaller!
Üniversite hayatı, iş hayatından önce dolu dolu yaşamak isteyeceğiniz bir dönemdir. Festivaller, eğlenceler, kamplar, tiyatrolar, sergiler ve çeşitli etkinlikler üniversite hayatınızı renklendirmek ve eğitim hayatınızı rahatlatmak için harika tercihler olacaktır. Türkiye'de üniversite öğrencilerinin gidebileceği ve kendi alanlarında çok ses getirmiş 5 festivali sizler için hazırladık.

1)Zeytinli Rock Festivali

Zeytinli-Rock-Festivali-2017-Bilet

Sahil kenarında kamp yaparak Türkiye'nin en ünlü rock müzisyenleri ve gruplarının katıldığı eğlence dolu festivale ne dersiniz? Türkiye'de en eğlenceli festival olarak hafızalarda yer alan Zeytinli Rock Festivali; Duman, Teoman, Ceylan Ertem, Deniz Tekin, Piiz, Hayko Cepkin, Şebnem Ferah, Athena, Pentagram gibi çok sevilen müzisyen ve gruplarla 5 gün süren doyumsuz eğlence yaşattı. Yoğun ilgi görmesinden dolayı bilet fiyatlarında artış gözlenmesi özellikle biz üniversite öğrencilerini üzse de eğlenceden geri kalmayı kim ister ki?

Zeytinli Rock Festivali, 24-27 Ağustos tarihlerinde Dalyan Sahili'nde!

2)Akbank Caz Festivali

akbank caz fest

Akbank Caz Festivali 2017 yılında 27. kez gerçekleşiyor. Festival 3 - 19 Kasım 2017 tarihleri arasında müziğin farklı renklerini bir kez daha şehrin farklı köşelerine taşıyor olacak. Klasik caz müziğinin yanı sıra avangard, elektronik ve modern caz türlerini de dinleyicileriyle buluşturuyor. Festival, her yıl 50'nin üzerinde konserle birlikte paneller, atölyeler, film gösterimleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile çok yönlü bir organizasyon olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. JamZZ Genç Yetenekler yarışması ile 2011 yılından beri gençlere, festivalin bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla sahne alma şansını tanıyor. Dünyaca ünlü müzisyenlerle gerçekleştirilen bu festival, üniversite öğrencilerinin mutlaka katılması gereken bir organizasyon olarak adını çoktan duyurmuş bile.

3)Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali

aspendos

1994 yılından bu yana büyük bir özveri ve sevgi ile aralıksız her yıl gerçekleştirilen ve 1998 yılından itibaren küresel boyut kazanan, kısa sürede dünya sanat arenasında yer alan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Türkiye'nin dünyaca ünlü en önemli festivallerindendir. İzmir, Mersin, İstanbul ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin yanı sıra Moskova ve Estonya'da yabancı toplulukların da sahneledikleri eserlerle harika bir festival havası yaşatıyor. Dünya çapında Türkiye'nin bir simgesi olmuş durumdadır.

4)Uluslararası İstanbul Film Festivali

Istanbul_film_festivali_logosu

Büyük özveri ve emekle gerçekleştirilen ve sponsorlarıyla zenginleştirilen bu festival Türkiye’nin en köklü film festivaldir.

İstanbul Film Festivali ilk kez 1982 yılında İstanbul Festivali kapsamında 6 filmin gösterildiği bir film haftası olarak karşımıza çıktı. 1984 yılından itibaren ise Sinema Günleri adıyla düzenlenen bir etkinlik oldu. 1989 yılında Uluslararası Film Yapımcıları Dernekleri Federasyonu tarafından “özel konulu, yarışmalı festival” kategorisinde tanınarak dünyanın önde gelen festivalleri arasına girdi ve “İstanbul Film Festivali” adını aldı.

Bu festival geçtiğimiz 34 yılda İstanbullulara 109 ülkeden 4721 film sunarak toplam 3.742.000 izleyiciyle buluştu.

5)İstanbul Coffee Festival

istanbul-coffee-festival

İstanbul Coffee Festival, 2014 yılından beri geleneksel kahve kültürünün yanı sıra yeni nesil kahve akımını ve bu akımla birlikte değişen yaşam stilini, interaktif workshoplar, seminerler, akustik konserler ve daha pek çok etkinlikle dolu dolu bir festival geçirmenizi sağlıyor. Biletler seanslık, 1 günlük ya da 4 günlük kombine şeklinde satılmaktadır.

Kahve severler, İstanbul’u buram buram kahve kokutan bu etkinliği kaçırmak istemeyeceklerdir.

İyi eğlenceler. :)

Sizler de bizlerle daha önce gittiğiniz festivalleri lütfen yorumlarda paylaşın. :)

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.