Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Büyük Bir Fırsat!

Üniversite Büyük Bir Fırsat!
Birilerimiz doktor olacak, birilerimiz memur, birilerimiz mühendis... Farklı sektörler farklı alanlar ve farklı iş kolları var. Bölümümüz ne olursa olsun unutulmamalı ki artık önemli olan şey kendimizi geliştirmek, mesleğimizi ilgilendiren yeterli donanıma sahip olmak. Üniversite yılları bitti, sıra iş aramaya geldi peki elimizde ne var? Sadece diplomaysa işimiz zor. Kendinize farklı yeterlilikler, beceriler katmak da gerekiyor. Bunları gerçekleştirmek için üniversite büyük bir fırsat. Gelin bu fırsatlar neler hep birlikte inceleyelim.

 

  • Diploma/Çif Anadal/Yandal


sahte-diplama

İster ön lisans olsun, ister lisans olsun üniversite bitince bir diploma sahibi oluyorsunuz. İstediğiniz kadar bölüm hakkında bilgiye sahip olun, o diploma olmadan olmuyor arkadaş ! Ayrıca buraya dikkat! Çift Ana dal ve Yan dal imkanı en büyük artılarından birisi. Aynı anda 2 diploma sahibi olabilir ya da yan dal yaparak katılım sertifikası alabilirsiniz. Yapmanız gereken dersleriniz konusunda biraz gayret göstererek ortalamanızı yüksek tutmak, hatta bazı üniversitelerde ÇAP programları ücretsiz olarak sunuluyor. Karar sizin !

 

  • Ücretli/Ücretsiz Eğitim


eğitimler

Bazen tüm öğrenciler için, bazen sadece kendi üniversite öğrencileri için planlanan programlar, eğitimler var. Bazıları günlük veya birkaç saatlik eğitimler. Ücretli olanları olduğu gibi ücretsiz olanları da var. Bu programlar sertifikalı, katılım belgeli olarak düzenleniyor genellikle. Bunlara katılarak başka konular hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz veya kendi bölümünüz ile ilgili bir eğitim ise bunu belgeleyebilirsiniz. Bence katılmaya değer!

 

  • Kişisel Gelişim


kişisel gelişim

Karar verme süreciniz üniversite yıllarında bana göre çok önemli çünkü bu yıllarda aldığınız kararlar bütün iş yaşamınızı; kariyerinizi ve kişisel gelişiminizi etkiler. Tanıştığımız kişilerden, katıldığınız programdan tutun dersinize giren hocalarınıza kadar  her şey sizi etkileyebilir. Fikir ve tutumlarınızın oluşumuna katkı sağlar.

 

 

  • Para Kazanmak


para-kazanmak

Okurken part-time bir iş bulup çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim. İmkanınız varsa tabiki fakat çalışmak için hayır diyorsanız zaten burslar yardımınıza koşuyor. Kendi paranızı kazanmak emin olun muhteşem! Malesef para kazanmak yandaki görsel kadar kolay değil :)

 

  • Sosyal Çevre


sosyal çevre

 

Bölümünüz kaç yıllık olursa olsun, okuduğunuz yıllar içinde birçok insan tanıyacaksınız. Kalıcı bir sosyal çevreyi bu yıllarda kurabilirsiniz.

 

 

 

  • Kişiler Arası İlişkiler


egitim

 

Öğrenim süreniz boyunca farklı milletlerden farklı din ve kökenlerden farklı inanç ve gelenek göreneklere sahip insanlar tanıyacaksınız, arkadaş olacaksınız. Farklı huylara sahip birçok kişi! İnsanlarla başa çıkmayı öğrenmeniz ve kişiler arası ilişkilerinizi kuvvetlendirmeniz için inanılmaz iyi bir fırsat. Benden söylemesi :)

 

 

 

  • İş Bulma Olanakları


JobSearchNewspaper

 

Okul boyunca düzenlenen workshoplara, eğitimlere, organizasyonlara, sertifika programlarına ve seminerlere katıldınız...Sıra bunların meyvesini yemeye geldi. Tüm bu organizasyonlarda tanıdığınız, tanıştığınız kişilerin abisi, ablası ya da şu meşhur dayıları vardır :) Tanıdıklarımızın mutlaka bildikleri iş fırsatları, bizleri iş başvurusunda bulunmamız için yönlendirebilecekleri yerler olacaktır.

 

 

  • Çeşitli Aktiviteler/Turlar


aktivite

 

Gerek kültür gezileri, gerek bungee jumpingden hallice yüksek maceralı aktivitelere katılmanın en uygun yerinin üniversiteler olduğunu düşünüyorum. Daha önce yapmadığınız aktiviteleri/sporları yapabilir, keyifli anlar geçirebilirsiniz ve hatta kim bilir belki hayatınızın aşkını bulabilirsiniz. :)

 

 

  • Değişim Programları


yurtdisi-egitim-danismanligi

 

Eğitiminizi yurt dışındaki okullarda sürdürmeniz sayesinde yeni bir kültür öğrenir, yeni bir dil öğrenir, yeni insanlarla tanır ve bakış açınızı geliştirebilirsiniz. Bence kesinlikle denemeye değer!

 

 

  • Kulüpler


ogrenci-kulup

 

En en en çook önemlilerden konumuz kulüp üyeliği diyorum! Neden? Sorumluluk, plan, iş geliştirme, proje yönetimi, ekip çalışmaları, zaman yönetimi gibi birçok konuda kendinizi geliştirmeyi sağlar. Gönüllülük kulüpleriyle nicelerine yardım eli uzatabilir, dans kulübüyle ruhunuzun derinliklerinde mutluluğu keşfedebilirsiniz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.