Öğrenci Kariyeri Banner

Ücretsiz Bir Şekilde Avrupa'ya Seyahat Etmenizi Sağlayan AB Programı: DiscoverEU!

Ücretsiz Bir Şekilde Avrupa'ya Seyahat Etmenizi Sağlayan AB Programı: DiscoverEU!

Erasmus+ kapsamında hayata geçirilen DiscoverEU projesi, bu yıl 36.000 gence ücretsiz Avrupa seyahati fırsatı sunuyor.

Avrupa Birliği tarafından uzun yıllardır sürdürülen Erasmus+ kapsamında hayata geçirilen DiscoverEU projesi, 18 yaşındaki gençlerin tüm Avrupa’da ücretsiz olarak seyahat etmeleri, yeni kültürlere ve yaşam biçimlerine yakından tanık olmaları için eşsiz bir fırsat sunuyor.

DiscoverEU Projesi Nedir?

DiscoverEU, gençlere Avrupa’da ücretsiz şekilde seyahat etme fırsatı sunan bir Avrupa Birliği programı. Son yıllarda ülkemizdeki gençler için daha da kıymetli bir seyahat alternatifi haline gelen program, gençlerin Avrupa kültürünü yakından tanımalarına, yeni insanlarla etkileşim kurmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

DiscoverEU Başvuru Şartları Nelerdir?

DiscoverEU programına yalnızca AB üyesi veya Erasmus+ programına dahil olan ülkelerde ikamet eden gençler başvurabiliyor. Türkiye’deki gençler de DiscoverEU projesine başvurma ve Avrupa’yı ücretsiz bir şekilde keşfetme şansına sahip.

Ancak, programa yalnızca 18 yaşındaki gençler başvurabiliyor. Yani program kapsamında bu yıl yalnızca 1 Ocak ve 31 Aralık 2005 tarihleri aralığında doğan gençlerin başvuruları kabul edilecek. Gençler tek başlarına ya da en fazla beş kişilik gruplarla başvuru yapabiliyor.

Programa kabul edilen gençlere, tüm Avrupa’yı ücretsiz şekilde dolaşabilecekleri bir tren bileti veriliyor. Aynı zamanda programa kabul edilen gençlere verilen DiscoverEU Avrupa Gençlik Kartı, Avrupa’ya gidecek olan genç gezginlere çeşitli kültür, spor, sanat ve eğitim faaliyetleriyle konaklama ve yemek hizmetlerinden de ücretsiz veya indirimli bir şekilde faydalanma şansı sağlıyor.

DiscoverEU İçin Pasaport Gerekli mi?

European Youth Portal internet sitesinde yer alan bilgilere göre; bu ücretsiz seyahat programına katılmak isteyen gençlerin pasaportu olması gerekiyor. Çünkü DiscoverEU seyahat aplikasyonu içerisindeki Interrail Pass yani ücretsiz seyahat bileti kişinin pasaport numarasına özel olarak tanımlanıyor.

DiscoverEU Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular, Avrupa Gençlik Portalı (European Youth Portal) isimli internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. Sitedeki ilgili bölümde yer alan başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması ve yine internet sitesinde yer alan yönergelerin takip edilmesi gerekiyor.

Bu yılki DiscoverEU başvuruları için son tarih: 18 Ekim 2023. Programa dahil olan gençler, 1 Mart – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında en fazla 30 gün olmak şartıyla Avrupa’da ücretsiz şekilde seyahat edebilecek. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.