Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter Çalışanlarından Şirket Hakkında Şok İddia!

Twitter Çalışanlarından Şirket Hakkında Şok İddia!

Şirketi olaylı bir şekilde satın alan Elon Musk, Twitter içerisinden gelen bilgilere göre sabotaj yapılma korkusuyla Twitter ofislerini kapatıp çalışanların giriş kartlarını iptal etti.

Elon Musk'ın 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı dünyanın en büyük medya platformlarından Twitter'ın önemli sayıda çalışanı bu sabah, ofis binalarına giriş yapamadı. Gelen ilk bilgilere göre Musk'ın "sobotaj korkusu" nedeniyle önemli miktarda çalışana Twitter ofislerinin kapılarını kapattığı iddia ediliyor.

Şirket Büyük Bir Kaosa Sürükleniyor!

Aslında olayların başlangıcı Musk'ın Twitter çalışanlarına gönderdiği "Twitter 2.0 inşa etmek için ya ağır şekilde çalışmayı kabul edersiniz ya da gidersiniz" şeklindeki maile dayanıyor. 

Birçok Twitter çalışanının bu yeni yapıyı desteklemedikleri ve şirket içerisinde sunulan "sözleşmeye" imza atmadıkları ifade edildi. İmza atıp kabul eden çalışanların Musk'ın isteği ile ayrıca listelendiği, atmayanların da kovulma ihtimallerinin oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Twitter'daki gelişmeleri anlık olarak paylaşan haber kuruluşu Platformer'ın editörü Zoë Schiffer da şu şekilde bir paylaşım yaptı:

"Twitter, çalışanları hemen geçerli olmak üzere uyardı, tüm ofis binaları geçici olarak kapatıldı ve giriş kartları askıya alındı. Nedeniyle ilgili herhangi bir detay verilmedi"

Ücretli 'Mavi Tik' Projesinin Yaratıcıları da İşten Atıldı!

Twitter ofislerinin 21 Kasım'a dek kapalı kalacağı ve çalışanlara yaşananaları "basınla ya da sosyal medyada paylaşmayın" uyarısı yapıldığı söyleniyor. Schiffer ayrıca, Elon Musk'ın aylık 8 dolar ücrete bağladığı mavi tik projesini hayata geçiren lider tasarımcıları ve baş web mühendisinin işten atıldığı bilgisini aktardı. Schiffer, şirketin kritik alt yapısını koruyan çoğu kişinin istifa ettiğini de bildirdi.

The Verge konuşan bir Twitter çalışanına göre "yapılan istifaların ölçeği göz önüne alındığında platformun yakında dağılmaya başlaması" bekleniyor. Ayrıca çalışanlar, "Burayı bugünlere getiren tüm insanlar gidiyor gibi geliyor. Kalan insanlar ne kadar direnseler de Twitter'ın buradan kurtulması son derece zor olacak" ifadelerini kullandılar.

Tüm bunlar olurken Elon Musk Twitter'dan şu şekilde paylaşım yaptı:

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.