Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'yi Belçika'daki Tarım Zirvesi'nde Temsil Edecek 3 Kişi Belli Oldu! Biri ÖğrenciKariyeri Ailesi'nden :)

Türkiye'yi Belçika'daki Tarım Zirvesi'nde Temsil Edecek 3 Kişi Belli Oldu! Biri ÖğrenciKariyeri Ailesi'nden :)
Türkiye’yi Gençlik Tarım Zirvesi’nde temsil edecek 3 genç küresel tarım sorunlarına çözüm arayacak
9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında Belçika’da gerçekleşecek Gençlik Tarım Zirvesi’nde (Youth Ag-Summit) Türkiye’yi temsil edecek gençler Özge Özışıklıoğlu(ÖğrenciKariyeri Ailemizde yazarımız❤), Ayşenur Uzun ve Uğurcan Esen olarak belirlendi. Zirve süresince genç liderler, küresel tarım sorunlarına yönelik çözümler geliştirmeye odaklanacak.

youth-summit
Bayer, dünyanın önde gelen tarım organizasyonlarından Groene Kring ve Fédération des Jeunes Agriculteurs (Genç Çiftçiler Federasyonu) işbirliği ile düzenlediği Gençlik Tarım Zirvesi’ne katılmaya hak kazanan 100 genç lideri 9 -13 Ekim 2017 tarihleri arasında zirvede yer almak üzere Brüksel’e davet ediyor . Davetli olan 100 genç lider arasında Türkiye’den Özge Özışıklıoğlu, Ayşenur Uzun ve Uğurcan Esen de yer alıyor.

Zirvenin bu yılki teması ise; “Gezegeni Beslemek” olacak. Dünyada artan açlığın sona erdirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilir tarımın teşviki için Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilirlik Hedefleri ele alınacak.

49 ülkeden 18-25 yaşları arasındaki genç liderler, gıda sıkıntısı yaşamayan bir dünya vizyonu ve sürdürülebilir tarıma yönelik paylaştıkları büyük bir tutku ile tarımsal çözümlere odaklanacak. Zirveye katılacak gençler, küresel gıda güvenliği sorunlarına yenilikçi, sürdürülebilir ve uygulanabilir çözümler üretmek için birlikte çalışacak, çeşitli deneyimleri paylaşacak. Temsilci gençler zirvede beş gün boyunca, grup projelerinde rol alacak, tarım sektörü turlarına katılacak ve uzman konuşmacılardan sektöre dair güncel gelişmeler hakkında bilgi edinecek.100 genç lider zirve süresince dünyadaki tarımsal ilerlemeyi yönlendiren ve kendi ülkelerinde de uygulanabilecek yeni ve somut fikirler üretmeye odaklanacak.

Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Ürünleri Bölümü Başkanı Liam Condon: “Tarım sektörü, BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine güçlü bir şekilde katkıda bulunabilir; ancak bu yeni neslin de aktif katılımını gerektiriyor. Gençlik Tarım Zirvesi, genç liderlere tarım sektörüne yönelik fikirlerini geliştirmeleri, en iyi uygulamaları paylaşmaları ve gezegeni beslerken modern tarımın rolünü keşfetmeleri için büyük bir fırsat sunuyor” dedi.

Türkiye’yi temsil edecek 3 genç lider Gençlik Tarım Zirvesi ile ilgili değerlendirmelerinde, gelecek 50 yıl içinde gezegeni bekleyen kıtlığa karşı önlem alma çalışmalarında Bayer’in gençlerin düşüncelerine yer vermesinin önemine dikkat çekti.

Genç liderler, başvuran 95 ülke arasından seçildi

Zirvede yer alacak gençler gıda güvenliği konulu 1500 kelimelik makaleleri ile başvurdular. 95 ülkeden toplam 1187 makale ile yapılan başvurular tarım sektörünün önde gelen uzmanları tarafından değerlendirildi.

Groene Kring Ulusal Başkanı Giel Boey: “Zirveye katılım için başvuran gençler, makale hazırlama sürecinde oldukça fazla çaba gösterdi. Tüm başvuruları sürdürülebilir gıda güvenliği ve tarım konusundaki görüşlerine dayanarak inceledik. Başvuran makaleleri değerlendirmek bizler için de değerli bir deneyim oldu. Gençlerin katkıları, Ekim ayında Gençlik Tarım Zirvesi’nde yer alacak tartışma konuları için temel oluşturacak “diye belirtti.

Küresel gıda güvenliği sorunlarına gençler çözüm arayacak

Bu yıl zirvede yer almaya hak kazanan başvurular, BM’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi konusundaki deneyimlerini ve artan dünya nüfusunu beslemeye yardımcı olan gençlerin rolünü ele alıyor. Eğitim ve en iyi uygulamalara yönelik farkındalığın artırılması, sektör içindeki cinsiyet eşitliğinin artırılması, tüketim kalıplarının değiştirilmesi ve iklim değişikliğinin tarımsal verimlilik üzerindeki etkisinin hafifletilmesi makalelerde öne sürülen fikirler arasında yer alıyor.

Genç Çiftçiler Federasyonu Genel Sekreteri Guillaume Van Binst fikirleri ve düşünceleri tutku dolu olan genç zihinlerle bir arada olmanın bir zevk olacağını belirterek, "Belçikalı gençlik tarımı organizasyonu olarak, genç liderleri yerel çiftçilik zorluklarına davet ediyoruz. Gençlerin belirli zorluklara yönelik küresel ve yerel bakış açılarını duymak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Genç liderler ile temsil edilecek ülkeler ise şöyle; Arjantin, Avustralya, Bangladeş, Belçika, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Kanada, Şili, Çin, Kolombiya, Danimarka, Ekvador, El Salvador, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Guatemala, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Kenya, Litvanya, Malezya, Nepal, Hollanda, Yeni Zelanda, Nijerya, Paraguay, Filipinler, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya, Sri Lanka, Tanzanya, Tayland, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Birleşik Krallık, ABD, Vietnam ve Zimbabwe.

Temsilci gençlerle tanışma ve zirve hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.youthagsummit.com adresini ziyaret edebilir, @YouthAgSummit veya https://www.facebook.com/YouthAgSummit/ adresi üzerinden en son haberleri takip edebilirsiniz.


Kaynak:Bayer

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.