Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimcilik, Hayallerden Beslenir! Hayal Kurmanın Yaşı Yoktu

Girişimcilik, Hayallerden Beslenir! Hayal Kurmanın Yaşı Yoktu
Son dönemin en popüler konusu hiç tartışmasız  “girişimcilik”tir. Özellikle gençler arasında o kadar çok özendirme, ilgi yaratma çalışmaları yapılıyor ki, bir iş fikri,  girişimciliği olmayanın dikkate alınmayacağı bir dönem yaşıyoruz adeta. Geleneksel mesleklerde yer alamayanın dikkate alınmadığı dönemi çoktan kapattık. Gençlerde de ilgi hiç de azımsanacak gibi değil. Hem içerik hem de kelime olarak hızlıca tüketiyoruz “girişimciliği”.

Hayal Gücünün Yaşı Yoktur ve Hayaller Sonsuzdur

Saklı kalmış,  sıra dışı ve gerçek girişimcilik öykülerinin daha fazla gündem de olması önemli ve samimi paylaşımlar iş fikrinin sürdürülebilir girişimciliğe dönüşmesinde katkı sağlamalı. Son dönemin en popüler konusu hiç tartışmasız  “girişimcilik”. Özellikle gençler arasında o kadar çok özendirme, ilgi yaratma çalışmaları yapılıyor ki, bir iş fikri, girişimciliği olmayanın dikkate alınmayacağı bir dönem yaşıyoruz adeta. Geleneksel mesleklerde yer alamayanın dikkate alınmadığı dönemi çoktan kapattık.  Gençlerde de ilgi hiç de azımsanacak gibi değil. Hem içerik hem de kelime olarak hızlıca tüketiyoruz “girişimciliği”.

1 (790 x 240)
Sorgulama, İcat Çıkarma
Gençler teknolojiye tam anlamıyla sahip çıkarak iş dünyasında büyüklerinin yanında adeta itibar kazandılar. “Sen sus, konuşma”, “sen her işe burnunu sokma”, “sorgulama, icat çıkarma” gibi onları farklı olmaktan uzaklaştıran, hayallerine gem vuran yaklaşımlar gençleri, orta yaş ve üstü profesyonellerin teknoloji konusunda onlara danışmadan hareket etmediği bir kitle haline getirdi. Çok da iyi oldu. Yıllarca hayallerimizi yastık altı ettik, sesimizi çıkarmayalım daha küçüğüz diye. Sesimizi çıkarmadık, hayallerimize gem vurduk, istikrarlı bir şekilde tam zamanlı, özgürlüğümüzü hapseden iş ortamlarında yer edinmeye çalıştık.

Sorun

Farklı olmak, girişimci düşünmek başkaldırı kabul edildi, başkaldıran işten çıkarılmayı göze aldı ve düzenli maaşı elinin tersiyle geri çevirmek zorunda kaldı. Büyümenin 30’lu yaşlarda olacağını bilerek sustuk ve direnmeden denileni yerine getirdik. Kimimiz emekliliği için yıllarca sevmeyerek işlerine devam etti, kimimiz bir cesaret hayallerinin peşine düştü geç girişimciliğin verdiği riskleri göze aldı.

a49cd69ce9c901d84bc5304159529eca

Değişime Ayak Uyduramayanlar Ve Değişime Ayak Uyduranlar
Ve dünya öyle büyük bir hızla değişti ki. Değişime ayak uyduramayanlar ve değişime ayak uyduranlar olarak adeta ikiye ayrıldı. Ve bu değişim yıllarca dirsek çürütülen profesyonelliği bile dinlemedi. Ya değişirsin ya yok olur gidersin. Kolay değildi. Değişeyim mi değişmeyeyim mi derken genç nesil hatırı sayılır yol kat etti. Şimdi dikkate almadığımız sadece saygı beklediğimiz bu gençlerden destek bekliyoruz minnetle. Yoksa halimiz yaman. Şu an ki genç kuşağın anneleri onlar kadar şanslı değildi. Bahsettiğim bu dayanılması gereken, düzenli saat-maaş uygulamasına yakalanan nesildi.  Onlar hayal kuramadan, çocuklarını büyüttüler,  hayal kurmayı çocuklarına devrettiler.

maxresdefault

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.