Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin İlk Dizi Film Kurgulu Belgeseli: Uslu Duramayanlar

Türkiye'nin İlk Dizi Film Kurgulu Belgeseli: Uslu Duramayanlar
Türkiye'de belgesele yeni bir soluk getirmeye hazırlanan "Sevda Kuşun Kanadında", "Seddülbahir 32 Saat", "Kurt Kanunu", "Sıla" gibi izlenen dizi filmlerin yönetmenliğini yapan Yasin Uslu'nun ilk belgesel yönetmelik eseri olan Uslu Duramayanlar'ı Türkiye'nin ilk dizi film kurgulu belgeseli özelliğini  taşıyor.

uslu-1

Uslu, yeni bir soluk getirme sloganını askıda bırakmayarak ''James Bond'', ''Görevimiz Tehlike'' gibi dublörsüz sahneleriyle aksiyonda kült olmuş yapımların Türk yapımlarında da olmasının önünde bir engel olmadığını daha belgeselin ilk bölümlerinde aksiyon sahnelerinin oyuncular tarafından oynanmasıyla bizi umutlandırıyor. Belgesel için skydriver (paraşütle atlama) eğitimi aldığını ve 200 atlayış sonunda skydriver kameramanı olacağını aktaran Uslu, bungee, jumping gibi sporları daha önce hiç denemeyen oyuncuların dublörsüz oynadıklarını ve böylece heyecanın ve stresin belgesele yüzde yüz yansıdığını vurguladı.

uslu-3_790x445

Uslu,  ''Çılgın Türkler'' lakabına yakışır projeler ortaya çıkarmak için çok heyecanlı ve hevesli olduğunu aktardığı gibi aksiyon sahnelerine hasret kalmış biz izleyiciler de sahnesiyle, heyecanıyla, oyuncularıyla, yönetmeniyle gerçek aksiyon dolu sahneleri izlemek için sabırsızlanıyoruz. İyi seyirler dilerim.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.