Öğrenci Kariyeri Banner

Hitler'in Sahte Resimlerine Operasyon

Hitler'in Sahte Resimlerine Operasyon
Bir dönem Almanya'da Nazi lideri Adolf Hitler'e ait ön görülen üç suluboya resmine polis el koydu.

Berlin'deki Kloss Müzayede evinde açık arttırmaya konulan resimler, polisin sahtecilik iddiasıyla resimlere el konuldu. İnsanlık tarihine yıkıcı olaylarıyla imza atan Hitler, 20. yüzyılın başlarında Münih'te ressamlıkla ildi ilgilendiği o süreçte bu ortaya atılan suluboya resimlerinin Hitlerin yaptığı söyleniyor. Resimlerinde dağ, nehir ve ağaç motiflerini kullanması dikkatleri bu resimlere daha çok çekilmesine sebep oldu. Berlin polisi bir ihbar üzerine operasyon gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Suluboya resmi

Berlin polisi şunları da ekledi  "belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık girişimi" iddiasıyla bu soruşturmayı açtığını duyurdu. AFP Fransız haber ajansına göre suluboya resimleri 4 bin Euro'dan açık arttırmaya çıkacaktı söyleminde bulundu. Polis Sözcüsü Patricia Bramer, resimlerin bir uzman tarafından tasdiklendiği için bulunan resimlerin gerçek olup olmadığını inceleyeceklerini söyledi. Bu olaydan sonra kime gözaltına alınmadı. Kloss müzayede evi BBC'nin sorularını cevapsız bıraktı ve bu resimlerin sahiplerinin isimlerinin açıklanmasını istem

Kloss müzayede evinin sözcüsü Heinz-Joachim Maeder, "Sen Nehri'nin kenarında yürüdüğünüzde göreceğiniz 100 ressamdan 80'i bundan daha iyi resim yapar" dedi ve sözlerine şöyle devam etti  "Bu resimlerin nedeni ve basının ilgisi, altındaki imzadan kaynaklanıyor." 1.Dünya Savaşı'nda askerlik yapmadan önce Hitler'in işçilik v ressamlık yaptığı öne sürülüyor ve ayrıca kartpostallar tasarlamıştı.  İki kere Viyana Güzel Sanatlar Akademisi'ne başvursada reddedilmiş, Kavgam adlı kitabında günde üç resim çizdiği belirtmişti. Şu an Almanya'da Nazi sembolleri bulunmayan içerikler satmak yasak değil.

Suluboya resimleri 2

İktidara gelen Hitler resimlerinin yok edilmesini için emir vermişti ancak emirleri dinlenmemiş olacak ki bu resimler günümüze kadar gelmiş.  Bu resimlerin çoğu ABD'de bulunuyor. Bunun sebebi sie 2. Dünya savaşında ele geçirildi ve hiçbir zaman sergilenmedi. Diğer çizdiği resimler ise özel kurumların ve koleksiyonerlerin elinde bulunuyor. Almanya'daki müzayede 2014 yılında Hitler'in resmi 130 bin euroya sayılmıştır ve bu resmin yanında bir de Nazi komutanı Albert Bormann imzalı bir atış sözleşmesi bulunuyordu.

Suluboya resimleri 3

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.