Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye’nin Öğrenci Dostu Şehirleri Açıklandı!

Türkiye’nin Öğrenci Dostu Şehirleri Açıklandı!

Türkiye’nin öğrenci dostu şehirleri belli oldu. Preply tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkiye'nin en öğrenci dostu üniversite şehri Eskişehir oldu.

Ulaşım, sosyal imkanlar, halkın tutumu, esnafla ilişkiler gibi kriterlerle gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre; 27 şehirde üniversite okuyan öğrenciler, bulundukları şehirden memnun. 38 şehirde ise memnuniyetsizlik hakim.

Eskişehir ve Ankara Listenin Başında Yer Alıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan üniversite yerleştirme sonuçları, bu yılki kontenjan doluluk oranlarının yüzde 99,8 olduğunu, tercih yapan toplam öğrenci sayısının yüzde 9'luk artışla 3,5 milyonu aştığını, yerleşen öğrenci sayısının ise geçtiğimiz yıla kıyasla 47 bin 393 arttığını ortaya koydu.

Üniversite tercihlerinin, üniversitenin bulunduğu şehirle de ilişkili olmasından yola çıkan özel ders platformu Preply, üniversite öğrencilerinin yoğunlukta bulunduğu şehirlerle ilgili incelemesini yayımladı. Araştırma sonuçlarına göre; ortalama 91 puanla öğrenci memnuniyeti açısından ilk sırada yer alan Eskişehir, Türkiye'nin en öğrenci dostu şehri oldu.

Anadolu, Eskişehir Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne ev sahipliği yapan şehir, uzun süredir anıldığı “öğrenci şehri” unvanını bu araştırmada da korudu.

Araştırmada dikkat çeken bulgulardan biri de, Ege ve Akdeniz'deki şehirlerin listede üst sıralarda konumlanması oldu. Aydın, Muğla, Antalya, Manisa listede öğrencilerin memnuniyet seviyesinin en yüksek olduğu ilk 10 il arasında yer aldı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.