Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'deki Bir Üniversite Tır Şoförü Yetiştirmeye Başlıyor!

Türkiye'deki Bir Üniversite Tır Şoförü Yetiştirmeye Başlıyor!

LODER ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TIR şoförü bulma sorun çözmek için önemli bir işbirliğine imza attı. Proje kapsamında üniversitede “Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü” ön lisans programı başlatılacak.

Karayolu taşımacılığında tüm dünyada giderek daha büyük bir sorun olan TIR şoförü eksikliğini azaltmaya yönelik Lojistik Derneği (LODER) ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi önemli bir işbirliği yaptı. “Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü” ön lisans programı ile üniversiteli şoförler eğitilecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılında başlayacak olan programda iş bulma garantisi sunulacak olan öğrenciler, 15 hafta sektör firmalarında staj yapma fırsatı bulacak.

Diploma Avrupa'da Da Geçerli Olacak!

LODER Başkanı Gülçin Büyüközkan, eğitim programlarının standardize edilmesi için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyerek, uluslararası taşımacılığa destek sağlamak için bu programı geliştirdiklerini ifade etti. Sektör için atılan bu ilk adımın diğer üniversiteler için örnek teşkil edeceğine ve ihtiyaca yönelik sürücüler yetiştirileceğine inandıklarını belirten Büyüközkan;

“Yetişmiş karayolu sürücüsü büyük ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır. Bu ihtiyaç şu anda firmaların özel programları ile karşılanıyor. Gençler mesleğe ilgi göstermiyorlar. Teknolojik araç kullanılmasına rağmen, vize sorunları, beklemeler, toplumun mesleğe bakışı gibi nedenlerle ilgi gösterilmiyor” ifadelerine yer verdi.

2023-2024 öğretim yılında başlanması planlanan program Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde bulunacak. 2 yıllık ön lisans programını bitiren öğrenciler Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü diploması alacaklar. Diploma Avrupa’da da geçerli olacak. Programa lojistik firmalar da tam destek verdiği için mezuniyet sonrası öğrencilerin iş bulma sorunu olmayacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.