Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'de Kaç Üniversite Öğrencisi Bulunuyor?

Türkiye'de Kaç Üniversite Öğrencisi Bulunuyor?

Türkiye'deki öğrenci sayısı pek çok konuşma arasından merak edilen konulardan biri olabiliyor. Aktif olarak eğitime devam eden 209 üniversite bulunurken bu üniversitelerdeki toplam öğrenci sayısı pek çok kişinin merak ettiği konulardan biri. İşte detaylarıyla Türkiye'deki aktif üniversite öğrencisi sayısı.

2022 Verilerine Göre Türkiye'deki Üniversite Öğrencisi Sayısı

2022 Verilerine Göre Türkiye'deki Üniversite Öğrencisi Sayısı

YÖK istatistiklerine göre 2022 yılındaki üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 296 bin 959'dur. Bu öğrencilerden 7 milyon 616 bin 360'ı devlet, 680 bin 599'u vakıf üniversitelerinde öğrenimine devam ediyor.

Üniversitelerin Devlet ve Vakıf Ayrımı

Türkiye'de bulunan 209 üniversitenin 131'i devlet üniversitesi olmakla birlikte bu üniversitelerin 11'i teknik üniversite 2'siyse güzell sanatlar üniversitesidir. Geri kalan 78 üniversite ise vakıf üniversitesidir. Üniversitelerin haricinde 5 meslek yüksekokulu mevcuttur.

Türkiye'deki Üniversite Öğrencilerinin Cinsiyet Dağılımı

8 milyondan fazla olan üniversite öğrencilerinin yüzde 50.3'ü erkek, yüzde 49.7'si kız öğrencidir.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.