Öğrenci Kariyeri Banner

DGS Başvuruları Ne Zaman? 2022 DGS Başvuruları Başladı mı?

DGS Başvuruları Ne Zaman? 2022 DGS Başvuruları Başladı mı?

Önlisans bölümlerinden mezun olup ilgili alanlarda bölümlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerin geçiş yapmak için girdiği Dikey Geçiş Sınav (DGS) başvuru tarihlerine çok az kaldı. DGS başvuru aralığının çok kısa tutuluyor olmasından ötürü öğrencilerin başvuru tarihlerini sıkcıa takip etmesi en önemli konulardan biri.

2022 DGS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYM tarafından düzenlenen DGS'nin başvuru tarihleri 13 Mayıs - 23 Mayıs tarihleri arasında olacak. Normal başvuru süresi içinde başvuru yapamayan öğrenciler için ise 31 Mayıs'ta geç başvurular açılacak. 2022 DGS sınav tarihi ise 3 Temmuz olarak belirlendi.

DGS Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Tüm ÖSYM sınavlarında olduğu gibi DGS'de de adaylar başvuru tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak başvuru yapabilecekler. Panelde bulunan başvuruya açık sınavlar kısmından DGS'yi bularak kaydını yapan ve ücretini ödeyen öğrenciler sınava giriş yapabileceklerdir. Henüz sınav ücreti duyurulmamış olmasına karşın geçtiğimiz yıl sınava girmek isteyenlerin 150 TL ödediğini belirtmiş olalım.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.