Öğrenci Kariyeri Banner

Türkçe ve Yapay Zeka Birleşti!

Türkçe ve Yapay Zeka Birleşti!
Günümüzün en büyük problemlerinden biridir belki yazım kuralları. Son zamanlarda özellikle sosyal medya da insanların en çok dikkat ettiği konu yazım kurallarıdır. Örneğin bir makale yazarken ya da bir site için içerik hazırlarken, kelimeleri kurallarına uygun bir şekilde yazmak çok önemlidir.

Bir Türk yazılımcı tarafından geliştirilen Türkçeyaz.com, yapay zekânın desteği sayesinde yazılardaki hataları ve imla kurallarını keşfetmek adına çok önemli bir araç haline geldi.

Yurt dışında buna benzer uygulama daha önceleri hizmete açılmıştı. Oldukça popüler bir uygulama olan İngilizce dili için yazı denetim asistanı Grammarly’dir.  Bugün karşımıza çıkan benzer bir yerli bir girişim olan turkceyaz.com ise Grammarly'nin İngilizce için sunduğu hizmetin bir benzerini Türkçe için sunuyor.

Türkçe akıllı yazım denetleyicisi olan Türkçeyaz.com, yaklaşık 7-8 aylık kapsamlı ve özverili bir çalışmanın sonucunda hayata geçirilmiş. Ertuğrul Çetin tarafından geliştirilen hizmet, İngilizce cümlelerdeki yazım hatalarını bulan Grammarly uygulaması ile benzer bir yaklaşıma sahiptir.

Asıl prensibi yapay zekâ algoritması ile oluşturulan Türkçeyaz.com, kolay bir ara yüzle geliyor. Uygulama yalnızca kurduğunuz cümlelerdeki hataları bulmakla kalmıyor aynı zamanda noktalama işaretlerini doğru kullanıp kullanmadığınız konusunda da size öneriler sunuyor.

2_790x445

De ve da gibi eklerin yazım şekillerinden noktalama işaretlerinin kullanımına kadar pek çok hatayı bulmanızı sağlıyor. Hataları bulmanın yanı sıra farklı kelime önerileri de sunan Türkçeyaz.com, platforma eklediğiniz metindeki paragraf, kelime ve karakter sayılarını da kullanıcıları ile paylaşıyor.

Türkçeyaz.com’u kullanmakta çok basit. Siteye girdikten sonra beyaz bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Buraya herhangi bir cümle yazdıktan sonra, hemen sağ tarafta paragraf, kelime ve karakter sayılarını göreceksiniz. Ardından hemen üstte bulunan ‘Denetle’ tuşuna basarak, cümlenizde ne kadar yazım yanlışı olduğu görebiliyorsunuz.

Farklı kelime önerileri de sunan Türkçeyaz.com, şimdilik tek seferde 1000 karakterli bir metnin denetimini yapmanıza izin veriyor. Platformda şu anda herhangi bir reklam yok. Şu an için herhangi bir gelir şekline sahip olmayan Türkçeyaz.com, yakın zaman sonra kullanıcılara çok daha özellikler sunan ücretli bir üyelik modeli çıkarmaya hazırlanıyor.

Gelecekte Premium bir paket sunmayı hedefleyen Türkçeyaz.com, bu paket ile karakter limitini kaldırmayı ve ekstra özellikler sunmayı hedefliyor.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Enes Eren tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.