Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Üniversitesine EFQM’den 4 Yıldız Belgesi

Türk Üniversitesine EFQM’den 4 Yıldız Belgesi
bilgi_üniversitesi

Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) “Mükemmellikte Yetkinlik” Programı değerlendirmesinde Türkiye’den de bir üniversite 4 Yıldız almaya hak kazandı.

Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki temsilcisi İstanbul Bilgi Üniversitesi, Eylül 2015’te başvurduğu EFQM Mükemmellik Modeli’nin “Mükemmellikte Yetkinlik Programı” kapsamında yapılan değerlendirmede 4 yıldız almaya hak kazandı. Ödül, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından “24. Kalite Kongresi”nde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’a takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Durman, ödülle ilgili yaptığı açıklamada “BİLGİ’nin stratejik planı içerisinde en değerli gördüğümüz ve öncelik verdiğimiz konuların başında, üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeydeki ilişkilerinde kampüs sınırlarını ortadan kaldırmak ve üniversitemizi bu bağlamda ülkemizde örnek alınan üniversite haline getirmek geliyor” diye konuştu.


BİLGİ’nin uluslararası düzeyde 28 ülkeden 80’in üzerinde üniversite ile birlikte Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki tek üyesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Durman, “Üniversitemizin dünya ölçeğinde diğer üniversiteler ile ilişkileri, bu alandaki en güçlü yönümüzü oluşturuyor. Bu gücün eşliğinde eğitim kalitesini global standartlara ulaştırmayı amaçlayan BİLGİ, 2014 yılında zorlu bir denetim süreci içeren Batı Okullar ve Kolejler Birliği’nin (WASC) akreditasyonunda ilk aşamayı başarıyla tamamladı. 2015 yılında, dünyanın saygın üniversite derecelendirme kuruluşlarından QS’in, Yükselen Avrupa ve Orta Asya Üniversiteleri Derecelendirmesi’nde Türkiye’nin en iyi dört vakıf üniversitesi arasında yer aldı. Bugün de önemli bir aşama kaydederek, ‘Mükemmellikte Yetkinlik’ alanında 4 yıldız kazandı. Bu başarı, BİLGİ açısından son derece umut verici bir dönüm noktasıdır” dedi.



KalDer, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’a kalite alanında yaptığı çalışmalardan dolayı da “KalDer Mükemmellik Elçisi” onur ödülünü sundu. Prof. Dr. Durman’a “Mükemmellik Elçisi” plaketi kongrede düzenlenen törende takdim edildi.


Kaynak




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.