Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi Fikirlerimiz Neden Hep Duş Alırken Aklımıza Gelir?

En İyi Fikirlerimiz Neden Hep Duş Alırken Aklımıza Gelir?
duj

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


İnsanların geneli duşa alırken sadece temizlenmez aynı zamanda en iyi fikirleri de ortaya çıkarırlar. Evet, duş alma zamanları birçok insanın en yaratıcı olduğu zamanlardandır. Bilim insanları artık bunun neden böyle olduğu sorusuna cevap verebiliyor. Bu durum tam olarak beynimizin yaptığımız işe verdiği cevap ile alakalı olabilir. Tabii suyun da bundaki etkisini göz ardı etmemek gerekiyor.

Duş almanın nasıl bir özelliği var?

Duş almak her gün yapılan rutin bir işlemdir. Araştırmalara göre, insanlar sürekli yapıp rutin haline getirdiği işler esnasında daha yaratıcı olabiliyor. Bu işlerden bazılarını balık tutmak, egzersiz yapmak ve duş almak olarak sıralayabiliriz. Bu rutin işler çok fazla düşünmenizi gerektirmediği için, bir çeşit otomatik pilota geçiş gerçekleşiyor. Böylelikle beyninizin de farklı şeyleri düşünmesi de sağlanmış oluyor.

[ad name="Google Adsense"]

Bu süreç sayesinde beyin sürekli aklınızın bir köşesinde olan bazı şeyleri daha farklı açılardan ve yaratıcı bir şekilde düşünme olanağı elde ediyor.

Neticede, herhangi bir işe odaklandığınızda beyninizin yaratıcı düşünmesi zorlaşıyor. Mesela yetiştirmeniz gereken bir iş olduğunu hayal edin. Beyniniz tamamen bu göreve odaklanacağı için, başka konularda yaratıcılık beklemek çok mantıklı değil. Ancak rutin haline gelen işlerinizde her şeyi ezbere yaptığınız için çok fazla odaklanma gerekmiyor. Bu durum da beyne yaratıcı olabileceği bir alan sağlamış oluyor.

Topraklama ve bunun beyin kimyası üzerindeki etkisi

En iyi fikirlerimiz neden hep duş alırken aklımıza gelir?
Topraklama beynin daha iyi çalışmasını sağlayabilir
Gün içerisinde herkes ayakkabı giyinir. Bu sebeple toprakla ya da yer ile herhangi bağlantı kurulamaz. Ancak duş alırken ayaklar çıplak olacağı için bir çeşit topraklama gerçekleşmiş olur. Topraklama sayesinde, yeryüzüyle elektriksel olarak bir bağlantı kurulur.

Yapılan araştırmalara göre beynin sol kısmı topraklama sayesinde daha iyi çalışıyor ve stres bu sayede azalabiliyor. Gün içerisinde topraklamayı birkaç kez gerçekleştiren insanların, geceleri daha iyi uyudukları biliniyor. Beynin sol kısmının bu şekilde rahatlaması, sağ kısmının daha iyi çalışmasına ve yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmasına sebep olabilir.
Beyin bizim bizim bildiğimizden farklı çalışır

Kulağa garip gelse de beynin en iyi performansını gösterdiği zaman bir şeye odaklanıldığı zaman değildir. Araştırmalara göre, herhangi bir şey yapmayıp beyni rahatlattığınız zaman beyin daha iyi çalışıyor.

Tüm bu sebepleri bir araya getirdiğimizde neden duş alırken daha yaratıcı olunduğu sorusu cevap bulmuş oluyor. O zaman duş alırken bir kere daha düşünmekte fayda var diyebiliriz.

Kaynak:
Davidwolfe

Çeviri

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.