Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Tasarım Ekibi, Uluslararası Tasarım Oscarları'ndan 4 Ödülle Döndü!

Türk Tasarım Ekibi, Uluslararası Tasarım Oscarları'ndan 4 Ödülle Döndü!
ODTÜ öğretim üyesi Hakan Gürsu ve Designnobis ekibi, Birleşik Devletler’in Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde düzenlenen ‘Uluslararası Tasarım Oscarları’ yarışmasında dört ödül birden alarak göğsümüzü kabartmayı başardılar. ConSoLight tasarımı ile bir altın bir de gümüş ödül kazanan ekip, Taxea tasarımı ile gümüş, Owl Bits ile de bronz ödüle layık görüldü.

11

 

Gürsu ve ekibinin geliştirdiği ConSoLight, doğal enerji kaynaklarının yüksek verimlilikle kullanılmasını sağlayan bir deniz feneri. Güneş enerji panelleri ile gündüz enerji depolayan deniz feneri bu enerji ile geceleri denizi aydınlatıyor. Düşük maliyeti ve yüksek performansı ile uluslararası pazarda güçlü ve öncü bir çözüm olabileceği düşünülen ürün ‘sürdürülebilir yaşam-çevre koruma’ kategorisinde gümüş, ‘alternatif enerji kaynakları ekipmanı tasarımı’ kategorisinde ise altın ödül kazanmayı başardı. ConSoLight ayrıca bir işaretleme ışığı ve balıkçılık ekipmanı olarak de yüzen bir deniz feneri olarak kullanılabiliyor.

22

Ekibin ödül kazandığı bir diğer tasarım ise Taxea oldu. İstanbul Boğazı için tasarlanan bir çift güverteli katamaran olan Taxea, 65 yolcu kapasitesine sahip ve çoğunlukla cam panelden oluşan tasarımı sayesinde gün ışığını oldukça iyi bir şekilde alıyor. Taxea, ‘deniz ulaşımı-tekne tasarımı’ kategorisinde gümüş ödüle layık oldu. Tek elle kullanılabilen bir hassas tornavida seti olan Owl Bits ise kolay kullanımı ve taşıma imkanı ile ‘diğer ürün tasarımları’ kategorisinde bronz ödüle layık oldu.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.