Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Eğitim Vakfı'ndan Dikkat Çeken Kampanya: 'Bu Çanta Kimin?'

Türk Eğitim Vakfı'ndan Dikkat Çeken Kampanya: 'Bu Çanta Kimin?'

Mecidiyeköy metro istasyonunda 4 Aralık tarihinden beri 2 metrelik, sahipsiz bir çanta bulunuyor. Üzerinde büyük puntolarla yazılmış “Bu çanta kimin?” sorusuyla istasyonda yer alan kırmızı çantanın bir gerilla pazarlama kampanyası olabileceğini tahmin eden sosyal medya kullanıcılarıysa birkaç gündür çantanın hangi markaya ait olduğunu bulmaya çalışıyor.

Dün akşam çantayı sahiplenerek bu gizeme son veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), çantanın amacının eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencilere dikkat çekmek olduğunu ve kampanya fikrinin burs mülakatlarında paylaşılan gerçek hikâyelerden ilhamla doğduğunu açıkladı.

Her 5 Öğrenciden 3'ünün Okulu Bırakma İhtimali Var!

Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanan istatistiklere göre, Türkiye’de 2021-2022 akademik yılında üniversitelerde 8 milyon 296 bin 959 öğrenci eğitim görüyor. Artan öğrenci sayısı ve ekonomik zorluklar nedeniyle bu sene daha fazla öğrencinin eğitimlerine devam etmek için desteğe ihtiyacı var. TEV’in burs başvurularında da bu yıl artış yaşanmış

2022 Eylül ayı burs başvurularına göre bu yıl 690 fakülteden 55 bin öğrenci burs başvurusu gerçekeştirmiş. Burs mülakatlarında ise, her 5 öğrenciden 3’ü okulu bırakma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemiş. Bu öğretim yılında toplam 12 bin öğrenciye burs verilecek olan TEV’in “Bu Çanta Kimin?” projesi de mülakatlardaki hikayelerden yola çıkılarak hayata geçirilmiş.

 

Kaynak: 12

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.