Öğrenci Kariyeri Banner

TÜBİTAK Fen Lisesi Başvuruları Başladı

TÜBİTAK Fen Lisesi Başvuruları Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, TÜBİTAK Fen Lisesine ilişkin duyurusunu yaptı.

Geleceğin Aziz Sancarlarının yetiştirileceği, TÜBİTAK Fen Lisesi başvurularının başladığını duyuran Varank, "Türkiye’nin en büyük araştırma kampüsünde, modern teknolojilerle donatılmış derslikler ve ileri düzey temel bilim atölyeleri gençlerimizi bekliyor." dedi. 

TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavına başvuruların, 1-3 Temmuzda e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak.

7 TEMMUZDA YAPILACAK SINAVLA 90 ÖĞRENCİ ALINACAK

TÜBİTAK Fen Lisesine, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında devlet, özel ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfınta öğrenim gören ve 2022 Merkezi Sınav sonuçlarına göre %1’lik  başarı diliminde yer alan tüm öğrenciler başvurabilecek

Sınav, 7 Temmuzda 10.00-11.40 saatlerinde Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da TÜBİTAK tarafından belirlenen 25 sınav merkezinde yapılacak.

Sınav başvuru ve uygulama kılavuzuna, "https://tfl.tubitak.gov.tr" linkinden erişilebilecek.
 


Eslem Ataylar

Öğrenci Kariyeri'nde Sosyal Medya Asistanı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.