Öğrenci Kariyeri Banner

TikTok'tan 2 Milyar Kullanıcının Verilerinin Çalındığı İddialarına Açıklama Geldi!

TikTok'tan 2 Milyar Kullanıcının Verilerinin Çalındığı İddialarına Açıklama Geldi!

Bir hacker forumunda yapılan paylaşıma göre TikTok'un sunucularına yasa dışı erişim sağlandı ve 2 milyardan fazla kullanıcının kişisel verileri çalındı. Bilgiler arasında TikTok'un kaynak kodlarının da yer aldığı iddia edildi.

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, büyük bir veri sızıntısı iddiasıyla gündemde. Bir hacker forumunda yapılan paylaşımdaki iddiaya göre; TikTok’un verilerini sakladığı Alibaba Cloud sunucusu hacklendi ve platformun kaynak kodları ile 2 milyar kullanıcının bilgisi ele geçirildi.

Hackerlar, verileri satılığa çıkarmak veya herkese açık olarak yayınlamak arasında karar vermekte olduklarını belirtirken, bu veri tabanına ait olduğu iddia edilen ve çalınan verilerin bir kısmından olduğu söylenen iki örnek tabloyu yayınladı.

Verileri Satmayacaklarını Açıkladılar:

Verileri işledikleri süreç boyunca bilgi sunan hackerlar, toplamda kaç kişinin bilgisinin ortaya çıktığını açıkladı. Hackerların iddiasına göre veri tabanından toplamda 2,05 milyar kullanıcının bilgileri ele geçirildi. Dosyanın boyutu ise 790 GB’a ulaştı. Veri tabanında kullanıcıların hangi bilgilerinin yer aldığı açıklanmadı.

Hackerlar, WeChat ve TikTok’tan ele geçirdiklerini iddia ettikleri verileri yayınlamayacaklarını ya da satmayacaklarını açıklayarak şu ifadelere yer verdi:

“Girdilerin dünyanın her yerinden olduğunu düşünürsek, bunu satmamız veya yayınlamamız pek olası değil. Son olarak, bu veriler çok sayıda reşit olmayan insanı içermektedir. Kullanıcının bilgisi olmadan saklanan verilerle birlikte bu tür bilgilerin serbest bırakılması o kadar korkunç ki, tehlikeli bir şeye yol açabileceğini düşünüyoruz. Örnek: WeChat (Devletin mülkiyetinde olan), TikTok veri tabanıyla (bu tür bilgileri hükümetlerine vermediğini iddia eden) aynı veri tabanında.”

Konunun haberlere konu olmasıyla birlikte TikTok’tan açıklama yapıldı. Bloomberg'e konuşan TikTok sözcüsü; “Güvenlik ekibimiz bu iddiaları araştırdı ve söz konusu kodun TikTok'un backend kaynak koduyla tamamen alakasız olduğunu belirledi." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.