Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla Motors Uzun Dönem Staj Başvuruları Başladı!

Tesla Motors Uzun Dönem Staj Başvuruları Başladı!

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri olan Tesla, 2022 için uzun dönem staj başvurularını başlattı. Bu staj programlarında Tesla tarafından adayların hangi dilden, ülkeden, yönelimden olduğu hiçbir koşulda fark etmiyor. Yeteneklere ve iş yapabilmeye önem veren Tesla, üstelik başvuran adaylar mülakata çağrıldıklarında konaklama masraflarını bile karşılıyor.

Staj ilanlarının neredeyse hepsi tüm dünyaya açık olmakla birlikte bölümlere göre her alandan ilanın bulunduğu bu programa lisans ve yüksek lisans öğrencileri kabul edilmektedir. Tesla'da stajlar ise genellikle 3-12 ay arasında sürüyor.

Tesla'nın Stajda Sağladığı İmkanlar Neler?

Tesla'nın Stajda Sağladığı İmkanlar Neler

Tesla her ne kadar dünya geneline hizmet veren bir kurum olsa da Türkiye içerisinde herhangi bir çalışma alanı bulunmuyor. Başvurunuz kabul edildiği taktirde konaklamadan yemeğe kadar tüm masraflarınız Tesla tarafından karşılanıyor. Bunların yanı sıra bu staj deneyimi süresince kazanılacak tecrübe ve çevre neredeyse hiçbir şirkette kazanılmayacak kadar kaliteli olacaktır.

Staj süresince öğrencilere gençlik liderleri atanmakta, bu liderler işin yanı sıra kariyer gelişimi konusunda da stajyerlere rehberlik etmektedir. Bu sayede öğrenciler mezun olduktan sonra bile bu alanda sağlam bir bağlantıları olabilecektir. Hatta bu uzmanlara başvuru yaparken bile ulaşarak başvuracağınız alan hakkında bilgi ve destek almak mümkündür.

Tesla'da staj yapan öğrencilerin hepsi için mezuniyetlerinin ardından Tesla'da çalışmaları için Tesla tarafından teşvik sunulmaktadır. Bu imkan hem stajda hem de sonrasında yurt dışında çalışma konusunda altın değerinde bir fırsat olarak elinizde olacaktır.

Tesla'nın Staj İçin İstediği Gereksinimler Neler?

Tesla'nın Staj İçin İstediği Gereksinimler Neler

Tesla tarafından staj programları için onlarca farklı pozisyon açılıyor olsa da tüm ilanlar için ortak bazı kriterler bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

  • Lisans ya da yüksek lisans öğrencisi olmak
  • Akıcı İngilizce (ileri derece yazma ve konuşma)
  • Yenilenebilir enerjiye ilgili olma
  • Temel elektrik bilgisi
  • Sormadan kendi zamanını yönetme ve son teslim tarihlerine ulaşma yeteneği
  • Ekip çalışması için uygun bir karakter

Türkiye İçindeki İş Fırsatları Neler?

Türkiye İçindeki İş Fırsatları Neler

Tesla, çok uluslu bir firma olmasına karşın işe aldığı kişilerin Türkiye içerisinde değil de iş yaptığı ülkeler içerisinde çalışmasını beklemektedir. Bu noktada Tesla olmasa da otomotiv sektörünün devlerinden olan farklı firmalara başvurmayı düşünebilirsiniz.

Pek bilinmese de Türkiye'de Ferrari ve Maserati markaları da bulunmakta ve bunlar Koç Holding tarafından işletilmektedir. Tofaş fabrikasına bağlı Ferrari ve Masserati uzun dönem staj ilanına buradan ulaşabilirsiniz.

Instagram Üzerinden Otomotiv Sektörünün Kariyer Fırsatlarını Yakalayın!

Ferrari ve Maserati ilanının açılmasının ardından başvurular kısa süre içerisinde çok yüksek sayılara ulaştı. Her alanda olduğu gibi bu alanda da ilk başvuranlar her zaman büyük bir avantaja sahip oldu. İlanı yayınlayan Tofaş Kariyer hesabını Instagram'dan takip ederek böyle fırsatları anında yakalabilirsiniz!

Tesla Staj Programına Nasıl Başvurulur?

Tesla'nın resmi web sitesi üzerinde bulunan staj ilanlarının "internship" olarak filtrelenmiş haline bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.