Öğrenci Kariyeri Banner

Teknolojiyi Nasıl Yararlı Kullanabiliriz?

Teknolojiyi Nasıl Yararlı Kullanabiliriz?
"Zamanımı nasıl etkin kullanabilirim? Bu geçen boş zamanlarımı ne yapsam da doldursam?" gibi kendinizi soru havuzunda bulmuş ve bu konuda kaygıya düşmüşseniz, sosyal olma yolunda ilk adımınızı atmışsınız demektir. Boş zaman çoktur, önemli olan o boş zamanı "kendimize yararlı aktivitelerle" doldurmaktır aslında.

Peki bu yararlı aktiviteler nedir? Bu, yaş gruplarına göre farklılık gösterebilir. İlkokula giden bir çocuk için boş vakit çarpım tablosunu ezberlemekle doldurulurken liseye giden arkadaşımız kitap okuyup, biz üniversite öğrencileri için de bu boş zaman kariyer planlaması yaparak doldurulabilir. Elbette ki bu boş zamanlarımızı doldurabilecek yararlı aktiviteleri teknolojiden de yararlanarak gerçekleştirebiliriz. Tabi tamamen teknolojiye güvenip bağlı kalmayarak.

Gün geçtikçe teknolojinin hızı artıyor, insanlar kendilerini teknolojiye daha da bağlıyor. Bunun neticesinde insan ilişkilerimiz zayıflamakla birlikte iyice kendi kabuğumuza çekiliyor, hayatın akışını 4 köşeli bir ekrandan takip etmek zorunda kalıyoruz. Artık hemen hemen  herkesin elinde cep telefonları, tablet, neredeyse her evde bilgisayar ve  internet mevcut. Farkında olmadan kendimizi teknolojiye teslim ediyoruz.

Teknolojinin olmazsa olmaz olarak nitelendirdiğimiz bu dönemde, ne teknolojisiz bir hayat ne de teknolojiye bağlanmış bir hayat olsun görüşünde değil, yararımıza olan kısmıyla ilgilenmemiz kanaatindeyim. Bu görüşümü Stuart Chase'nin, "Teknolojiyi tümüyle yermek, tuzdan arındırılmış deniz suyu ile yeşeren bahçeleri görmezlikten gelmek, onu gözü kapalı övmek ise Hiroşima'yı unutmak demektir." sözüyle destekleyebilirim.

Teknolojiyi yararımıza kullanabileceğimiz bazı aktiviteleri belirtmem gerekirse;

Blog Sayfası Açmak veya Takip Etmek

blog sayfası ile ilgili görsel sonucu

Eğer bir alana ilgimiz var ve bu alanla ilgili bilgilerimizi daha fazla kişiye yaymak için bir blog sayfası kurabilir, o alanla ilgili özgürce yazı yazabiliriz. Bir blog sayfamız yoksa ilgilendiğimiz alanlarla ilgili blog sayfalarına göz atabilir, daha fazla bilgi sahibine sahip olabiliriz.

Motivasyon Videoları İzlemek

motivasyon videoları teknoloji ile ilgili görsel sonucu

İş ve okul hayatında her zaman aynı özgüven ve motivasyona sahip olamayabiliriz. Öyle anlar olur ki stresimiz artar ve yaptığımız işte verimimiz de düşebilir. Tam bu noktada bize ihtiyaç olan şeylerin başında motivasyon videoları gelir. Bilgisayarlarımızdan, telefonlarımızdan izleyeceğimiz her motivasyon videosu bizi cesaretlendirecek, işimize olan bağlılığımızı daha da artıracaktır.

Geleceğimizle  İlgili Araştırma Yapmak

search ile ilgili görsel sonucu

Şuan birçoğumuz üniversitelerde farklı farklı bölümlerde okumakta olup gelecek planları yapıyoruz. Hangi şirketin iş imkanı daha iyi? Kendimi bulunduğum pozisyonda ne kadar geliştirebilirim? Bu işte maaşlar ne kadar? Ve daha bir çok soru soruyoruz kendimize. Bu soruların cevabını ancak iyi bir araştırma sonucunda elde edebileceğimizi unutmayalım. İşte tam bu noktada teknolojiden faydalanacak ve araştırmalarımızı ona göre yapmamız gerekecek.

Medyayı, Haberleri Takip Etmek

news ile ilgili görsel sonucu

Spor, gündem, magazin, siyaset ve daha fazlası... Nerede olursak olalım bulunduğumuz ülkede günde çokça olay oluyor. Bu olaylardan haberdar olabilmek için gerek televizyonlara gerek internete gerekse diğer teknolojik aletlere ihtiyaç duyabiliyoruz. Ve teknoloji sayesinde bizden çok uzakta gerçekleşen olayları anında takip edebiliyoruz. Belki de teknolojinin en çok yaradığı alan bu olsa gerek :)

Teknolojiyi aleyhimize, zaman kaybımıza değil de bu gibi yararlı aktivitelerde kullanmakta yarar var diye düşünüyorum. Sayısız yararlı aktivitelerin arasından 4 tanesini belirttiğim bu yazı eminim teknolojiye olan bakış açınızda biraz da olsun değiştirecektir. Sizin de aklınıza gelen başka yararlı aktiviteler varsa yoruma yazabilirsiniz :)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.